Aluap2012 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzień Dobry, Od pół roku jestem posiadaczką Nota z grudnia 2006 roku, który do tej pory nie sprawiał żadnych problemów, po za małymi wymianami żarówek. Od niedawna non stop rozładowywał mi się nowy akumulator, po wizycie u elektromechanika okazało się, że winowajcą jest radio, które jest do wymiany. Przejrzałam allegro i większości ofert jest radio bez kodu, czy to ma znaczenie przy kupnie? Lepiej kupić z kodem? Do tej pory miałam radio "nissan 1"- z okrągła wtyczka antenową, czy muszę zakupić takie samo czy mogę np. takie "nissan1a", ma to znaczenie przy kablach do podłączenia? A może ma ktoś z was do sprzedania sprawne radio? Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź "nissan1"- http://ww2.justanswer.com/uploads/MO/molurch/2012-10-09_131906_nn.png "nissan1a"- http://www.noteownersclub.co.uk/forum/uploads/4091/Nissan_Note_Radio.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3006 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Oba są ze zmieniarką na 6 CD. To pierwsze ma słaby odbiornik radiowy. W moim nocie nawet w mieście potrafi zgubić sygnał radiowy na chwilę. Przy wyszukiwaniu stacji jest podobnie, przeskakuje słabsze pasma, na których nadaje określone radio i tylko po ustawieniach manualnych częstotliwości możliwy jest odbiór z odpowiednią jakością. Co do 2 radia nie mam porównania i nie mogę się wypowiedzieć. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zalko Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Tak to 1-sze radio jest słabe fakt, fale giną i jest bez funkcji telefon, poza miastem nie mogłem niczego znaleźć..fatal. Brał bym to drugie ale nie wiem jak z podłączeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pteris3 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) Witam serdecznie, Mam pytanie czy jest możliwość zmiany standardowego radia a w zasadzie całego panelu na panel z radiem z navi. Moja wersja ma tylko wejście AUX bez USB Ta z nawigacją posiada już USB. Czy jest w ogóle taka możliwość ? i czy wiązka w zwykłym radiu ma we/wy dostosowanie do navi i USB Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi P.S. Troszkę chaotycznie, ale nie bardzo się na tym znam Proszę nie zakładać nowych tematów, jeżeli stosowny wątek już istnieje. Proszę zapoznać się z regulaminem, by na przyszłość nie było "niespodzianek" Edytowane 28 Lipca 2017 przez Andrzej G Regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zalko Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Podejrzewam ,że z tym powinieneś udać się do elektronika....pewnie dużo zmian w kostkach etc...przy okazji ile to kosztuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 To radio co widać na zdjęciu do starsza wersja nissanowskiego systemu Nissan Connect. Da się ten system podłączyć do fabrycznej wiązki o ile w samochodzie było fabryczne radio 2DIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaxxx Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ja zamontowałem Vordon HT-869V2 ,pasuje idealnie, nie trzeba ramek, działa nawigacja (automapa) i sterowanie z kierownicy, telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie chce zakladac nowego tematu. Probowal ktos czegos takiego ? https://sklephadron.pl/zmieniarki-mp3/649-emulator-amieniarki-xcarlink-do-nissana.html edit: A tak poza tym to jak sie sprawdza takie teoretycznie szajsowate chinskie radio jak ten Vordon wyzej ? Mam przedliftowe 2DIN i rozwazam jakis upgrade ale nie ma mowy o wydawaniu kwot rzedu 1000 pln, (chyba) zdrowy rozsadek mi nie pozwala w tak starym aucie . mam do wyboru: -transmitter FM -emulator zmieniarki -jakies tanie, ale sensowne radio 2DIN, moze byc uzywane edit2: I jeszcze jedno, twoja ramka radia kokpitu jest poliftowa, czy przedliftowa - musiales wymieniac na poliftowa ? Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez NazgulXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Witam Właśnie chciałem przerzucić radyjko Vodron (żona dostała w prezencie ze względu na nawigację) do Notka ale mam problem.....a nie chcę nic popalić. Wszystko OK ale jak podłączyć sterowanie z kierownicy ?? wiem że jest i śmiga ale nie ma kostek . Załącznik fotki https://images82.fotosik.pl/1001/9d81b1f0d552f32c.jpg https://images81.fotosik.pl/1000/3f8d3aa79d69b1bd.jpg Są kabelki KEY1 .. KEY2 ... BACK... BRAKE (ten od hamulca chyba) i nie wiem co i jak Tył radyjka https://static3.vordon.pl/pol_pl_Radio-samochodowe-HT-869V2-mikrofon-zewnetrzny-108_6.jpg Kostka od radyjka.....przejściówka http://www.faxtel.com.pl/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/s/iso_3.jpg Edytowane 21 Lutego 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 http://www.noteownersclub.co.uk/forum/replacing-stereo-with-aftermarket_topic8783.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Dzięki za linka.......ale zamontować zamontowałem Tylko nie wiem jak podłączyć moje 5 kabelków z wtyczek od kiery do tego radyjka Tam są tylko 2 kabelki KEY1 i KEY2......woem że trzeba pociągnąć MINUS. Ale ......w kostkach mamy 5 kabli a tutaj 2. Doczytałem ale musiałem wyłączyć tłumacza bo nie wiem skąd on bierze to tłumaczenie Jednak wystarczą te 3 kabelki ....KEY1 i KEY2 + GND Masa Dziękuję bardzo .......................................................................................... .......................................................................................... OK....zmobilizowałem się, miernik w łapkę i DZIAŁA !!!!!!! Działa i to na prawdę zaskakująco dobrze. A nawigacja po aktualizacji styczeń 2018 i prowadzi fajnie . Wnuczka jak z babcią jedzie to może bajki oglądać i spokojnie siedzi . Edytowane 22 Lutego 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) To nie używałeś żadnej z poniższych ? off-top: Ja się przymierzałem do radia Pioneer FH-X730BT ale w międzyczasie zamontowałem uchwyt na "Sticky Gel Dashboard Pad" IOTTIE który musiałem trochę przesunąć i w tym celu odcinać nitką dentystyczną (swoją drogą, polecam metodę, sam ją wymyśliłem ). Niestety montując go w nowym miejscu jakoś nie zwróciłem uwagi że nakleiłem go w miejscu łączącym konsole środkową z kokpitem. Na chwilę obecną zniechęciło mnie to do wymiany radia bo musiałbym ten uchwyt znowu odcinać...aż tak mi nie zależało na nowym radiu. Connects2 CTSNS004.2 2008-2013 (white plugs) or Connects2 CTSNS007.2 2005-2008 (black blocks and 3 colour blocks And a patch lead to suit your new stereo Please note. that 08-09 cars can have either set of plugs There is the older method what uses Autoleads adapters (this is before connects2 released their leads) PC99-X70 and PC99-ALP, KEN, PIO, ect patch lead to suit your new stereo 2005 - 2008 or PC99-X70 and PC99-ALP, KEN, PIO, ect patch lead to suit your new stereo as well as a PC2-91-4 (this needs 3 wires to Cut, Joined and soldered) 2008-2013 Edytowane 24 Lutego 2018 przez NazgulXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Nie trzeba żadnych konwektorów ani dodatków......to radyjko w pełni współpracuje z naszymi Notkami. Sam się zdziwiłem jak zaczęło po podłączeniu wszystko działać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ale ze sterowaniem z kiery ? Jeżeli tak to super, tak czy inak, gratuluję nowej zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Tak.....sterowanie chodzi jak na starym radyjku. Nie ma jedynie kostki a same kabelki ale po podłączeniu dział A i nawet logo NISANa jest na starcie --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mam jeszcze jedno pytanie......czy w naszych Notkach antena ma wbudowany wzmacniacz ? I czy jest on zasilany po kablu antenowym tak jak np w VW gdzie trzeba zakładać separator bo nie każde radyjko daje zasilanie przez kabel anteny. Czy zasilanie idzie oddzielnie? Edytowane 28 Lutego 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek1124 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam, obecne oryginalne radyjko takie jak to http://ww2.justanswer.com/uploads/MO/molurch/2012-10-09_131906_nn.png mi szwankuje. Chcę kupić takie http://allegro.pl/nawigacja-radio-android-7-1-7cal-2din-gps-wifi-24h-i6934890669.html Będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Radio "No Name" obojętnie z jakimi parametrami bym unikał. Za taką kasę kupisz coś co ma nazwę. Jeszcze musisz mieć dokładne wymiary radyjka bo może odstawać a ramki nie będzie można założyć. Edytowane 6 Marca 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek1124 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Jestem zielony w tym temacie, co będzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Dedykowane w ASO........od 2000 zł wzwyż. Albo pasujące - GMS 6321 - Vordon HT-86v2 Montują do Notka jak jedne tak i drugie. Ja kilka dni temu zamontowałem ten drugi zestaw i jestem z niego bardzo zadowolony. Działa z kierownicy, dużo funkcji, obsługuje Windowsa i Androida. Można wyświetlać na ekranie to co w smartphonie i na dodatek wszystko uruchamiać. No i pasuje jak ulał bez zamek i kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusef19 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) ja przymierzałem się do tego, ale uznałem że szkoda kasy, stacja dedykowana do nissanów https://radiocar24.pl/pl/p/NISSAN-Juke-20102015%2C-X-Trail%2C-Qashqai%2C-Note%2C-Navara-GMS-1901-EVOLUTION-ANDROID-6.0.1%2C-QUAD-CORE-1.2GHz%2C-1.0-GB-RA-DDR3%2C-16GB-ROM%2C-INTEL-ATOM/2174 Edytowane 6 Marca 2018 przez jusef19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Też nie lubię przepłacać.....wstawiłem tańsze i też mi wystarczy. Mam wszystko co trzeba a najlepiej podoba mi się funkcja mirror link, który jest tylko w dużo droższych modelach. A Nissan nie wspiera tej technologi. No i w środku i tak Made in China . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek1124 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 http://allegro.pl/radio-samochodowe-vordon-ht-852bt-bluetooth-2-din-i7045649823.html Z tym radyjkiem nie będzie problemu z instalacją? Głównie zależy mi aby sterowanie z kierownicy działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Dzisiaj zakończyłem "uzbrajanie" tego radyjka. Powiem serio że jestem mile zaskoczony. Notek zrobił się 360' .....założyłem kamerę cofania i kamerę przednią w grillu.......obydwie kamery mogą nagrywać obraz. Jest taka funkcja w radyjku jak podgolą obrazu video a do tego wystarczy na wejściu USB dołożyć pendraka z kartą Micro SD i nagrywa. Więc - Pełna stacja multimedialna - Nawigacja z aktualną mapą na luty 2018 - Monitorowanie samochodu tył-przód - Zestaw głośnomówiący Bluetooth - No i działa z kierownicy Jest dużo innych bajerów jak przeglądarka internetowa, parametry samochodu nawet ze spalaniem i wiele innych, ale to akurat dodatki. Czego chcieć więcej ?? W sumie wydałem około 200f (nie cale 1000 zł). W ASO za połowę tych rzeczy chcą minimum 500f !!!!! Edytowane 24 Marca 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby7 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 M@reS musze przyznać że bardzo dobre robotę zrobiłeś z wymianą radia, aż sam się zacząłem nakręcać na wymianę. Jak oceniasz jakość dzwięku z radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Notkiem jeździ żona, ja sporadycznie.......przeważnie jak jadę do kraju bo przez europę jadę po prawidłowej stronie Co do jakości dźwięku to wypada OK.....są ustawienia w EQ i w sumie jak dla mnie jest dobrze. Za te pieniądze nic konkretnego nie dostanę......a radyjka teraz sprzedawane są po liftingu:), bo poprawili sugerowane błędy. Nie mam się do czego przyczepić, wszystko na razie działa OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi