mackosky Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Witam, u mnie note nie otwiera się ani z pilota ani z kluczyk.. a dodatkowo migają światła i słychać klikanie non stop.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Czy przypadkiem nie masz rozładowanego akumulatora? Sprawdź akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Podepnę się. Najpierw klapy bagażnika nie dawało się otworzyć, zacinała się. Pomagało puknięcie pięścią w okolice tablicy rej. Włącznik dotykowy nie reagował. Teraz nie da się zamknąć i jest ciągle otwarta, musiałem sznurkiem unieruchomić. Włącznik dotykowy, siłownik, zamek bagażnika? Miał ktoś podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) Kiedy z otwarciem są problemy to zazwyczaj przyczyna leży w pękniętym kabelku który dochodzi do klapy wiązką przez przelotkę z gumy po prawej stronie u góry bagażnika. Gdyby był walnięty stycznik klapy, lub nie dochodzi prąd nie będzie słychać klikania. Jeśli wszystko jest dobrze to problem w zamku klapy. Zamiennik włącznika można kupić na Alle. Można również zaryzykować kupno tylnej blendy z włącznikiem, tylko może być zniszczony przez używanie. Zamienniki włącznika działają. Problem jest z dopasowaniem (luzy lub wypadanie). Edytowane 16 Lutego 2023 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 W dniu 16.02.2023 o 16:39, janio napisał: Kiedy z otwarciem są problemy to zazwyczaj przyczyna leży w pękniętym kabelku który dochodzi do klapy wiązką przez przelotkę z gumy po prawej stronie u góry bagażnika. Gdyby był walnięty stycznik klapy, lub nie dochodzi prąd nie będzie słychać klikania. Jeśli wszystko jest dobrze to problem w zamku klapy. Zamiennik włącznika można kupić na Alle. Można również zaryzykować kupno tylnej blendy z włącznikiem, tylko może być zniszczony przez używanie. Zamienniki włącznika działają. Problem jest z dopasowaniem (luzy lub wypadanie). Rozwiń Klikania nie słychać. Jak tą blendę zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 (edytowane) W dniu 28.02.2023 o 21:39, mati_wlkp napisał: Klikania nie słychać. Jak tą blendę zdemontować? Rozwiń Żeby zdemontować blendę trzeba zdjąć podważając jakimś plastykowym lub drewnianym płaskim narzędziem obudowę klapy bagażnika. Najlepiej robić to w cieple żeby nic nie popękało. Obudowa (osłona) jest na zaczepy. Trzeba ostrożnie podważać aż wyskoczą. Następnie odpiąć wtyczkę i wykręcić trzy nakrętki chyba klucz 10, które znajdują się w profilu klapy. Blenda powinna dać się zdjąć. Ot wszystko. Powodzenia. Edytowane 1 Marca 2023 przez janio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Dopiero zabrałem się za to. Wymieniłem włącznik i słychać już klikanie. Ale bagażnik się nie zamyka. Zębatka na zamku ledwo drgnie. Zamek do wymiany? A może da się naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 14.04.2023 o 22:40, mati_wlkp napisał: Dopiero zabrałem się za to. Wymieniłem włącznik i słychać już klikanie. Ale bagażnik się nie zamyka. Zębatka na zamku ledwo drgnie. Zamek do wymiany? A może da się naprawić? Rozwiń Nie wymieniałem zamka to nie wiem. Mogę poradzić jedynie, żeby zdemontować osłony w bagażniku, wejść do środka auta, naciskać otwieranie i zamykanie i wizualnie zobaczyć czy rygiel puszcza czy nie i co tam się dzieje. Sprawdzić czy mechanicznie przesuwając bolczyk da się otworzyć klapę? Może coś tam przeszkadza? Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi