daw93 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam serdecznie, Problem w moim aucie polega na wydobywaniu się tak jakby nasilającego się wycia podczas dodawania gazu na 4 biegu od ok.60-70km/h ~2,5tys obrotów, oraz na 5 biegu miedzy 80-100km/h również przy 2,5tys obrotów. Po przekroczeniu 100km/h jest wszystko ok. Podkreślam, że dzwiek jest tylko slyszalny podczas dodawania gazu. Puszczając pedał gazu wycie znika. Pan na przeglądzie sugerował niski stan oleju w skrzyni. Jednak mój magik (mechanik) stwierdził, że oleju jest w sam raz i nie powinienem się przejmować tym wyciem. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Moję auto to P12 1,8 benzyna z gazem PRINS, przebieg 280tys. rok 2002 kombi Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Łożyska skrzyni lub wydech (?) Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 moze poczatki zapchania kata, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Raczej początki rozsypania sie kata Jakie to wycie? metaliczne? Mam wywalony kat i bede kupował używkę aby go rozwiercić i założyć tak aby był dalej tłumikiem bo dzwięk jest bezsensowny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.