kret12vp Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Witam Mam problemy z primerą,jak jest zimna gaśnie gdy sie troche rozgrzeje jest ok ale czasami przekręcam kluczyk w stacyjce i nie chce zgasnąć. Sprawdzałem juz przepływomierz,czujnik położenia wału, czyściłem sitko w zaworze kąta wtrysku i właśnie gdy odepnę od niego wtyczkę samochód gdy zimny nie gaśnie tylko jest problem z gaśnięciem bo kluczyk przekręcony a ona dalej chodzi. Jak jest zdjęta wtyczka z zaworu kata wtrysku nie wyskakuje żaden błąd i nie wiem jak go sprawdzić. Nie wiem jeszcze jak sprawdzić wtrysk sterujący bo odpinałem wtyczkę i paliłem i nie widziałem różnicy. A co najlepsze kiedyś umyłem silnik i z rok czasu było ok potem padł mi czujnik połozenia wału a grzebałem przy pompie i odkręciłem do zaworu gaśnięcia i od tego czasu znowu tak samo sie zrobiło,dziś rozbierałem zawór gaśnięcia i jest tam wszystko ok Czy wymiana zaworu czasu kąta wtrysku pomoże,a i jeszcze gdy pale po zgaśnięciu kopci a czasami jak chodzi na wolnych obrotach zimny to ma takie momenty jak by miał zgasnąć ale jeszcze złapie i wtedy pokazuje sie dym z rury az oborty sie zwiekszaja prawie do 1000. Mam pompę ZEXEL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.