slowik909 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam. Almerka 2001r. 2.2 Di. Mam problem z demontażem przegubu zewnętrznego z prawej strony... Ktoś z Was zbijał przegub z półosi? Czy męczyć się i próbować młotkiem zbić na samochodzie czy zdjąć całą półoś, wkręcić w imadło i wtedy próbować? Jak to dokładnie zrobić, w co uderzać? Jak odczepię półoś od skrzyni to czy olej mi nie wycieknie? Jak tą półoś odczepić od skrzyni? Dużo pytań ale pierwszy raz to robię i nie wiem jak się za to zabrać... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Tam jeszcze na końcu osi jest pierścień seegera, odpinasz go i dopiero wtedy zbijasz przegub. Jak zrobisz to mądrze i wyjmiesz oś z połową przegubu wewnętrznego zostawiajac kielich w skrzyni to olej nie wycieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slowik909 Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Tam jeszcze na końcu osi jest pierścień seegera, odpinasz go i dopiero wtedy zbijasz przegub. Jak zrobisz to mądrze i wyjmiesz oś z połową przegubu wewnętrznego zostawiajac kielich w skrzyni to olej nie wycieknie Nie ma tam pierścieni seegera... Albo ja nie mogę go wypatrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Rozbierałem urywające się osie w tym szmelcu conajmniej kilka razy, jest pierścień, po odpięciu przegub powinien zejść w miarę lekko z wieloklin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wewnętrzny ma seegera, na zewnętrznym zwykły okrągły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slowik909 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wewnętrzny ma seegera, na zewnętrznym zwykły okrągły. Dokładnie tak:) Przegub zdemontowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ja potrzebuję wymienić samą półoś lub razem z przegubami w N16 98KM FL. Od strony skrzyni ściągam segera i półoś mi wyjdzie (bez wycieku oleju itp) ? Czy może z tym być większy problem? Od strony koła temat znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.