Thunder Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 kontrolka to dioda więc raczej sie nie spaliła Kontrolka na desce to dioda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dioda , led czy żarówka ... Każde źródło światła ma swoją wytriymałość co producent podaje w godzinach. Ta dioda to takie maleństwo około 1,5/3 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Między zegarami..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Tak. Rozebranie kokpitu , zdemontowanie konsoli zegarów to do 5-ciu minut roboty. Widziałem te diody (?) ale nie wiem jak je sprawdzić ,to takie maleństwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Tak. Rozebranie kokpitu , zdemontowanie konsoli zegarów to do 5-ciu minut roboty. Widziałem te diody (?) ale nie wiem jak je sprawdzić ,to takie maleństwa . Dziwi mnie bardzo dlaczego ktos tak uparcie chce sam sobie robic pod górkę,kiedy podstawą przy takich przypadkach jest diagnostyka komputerowa i jest to najszybsza i najtańsza opcja aby określic istote problemu. Ja swoje przypuszczenia podałem wczesniej ,bo ten akurat przypadek z duża doza prawdopodobieństwa wskazuje na celowe dzialanie przed sprzedazowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 I dlatego nie biorę Twojej wypowiedzi pod uwagę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) I dlatego nie biorę Twojej wypowiedzi pod uwagę ... Chłopcze,, Mozesz nawet i uszy na złość sobie odmrozic...tylko kogo to..? Forma Twoich wypowiedzi tylko swiadczy o Tobie. Edytowane 10 Października 2017 przez piotrek3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Niech Fornir nakręci filmik z tymi kontrolkami. Będziemy coś więcej wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 A jaki film ? Po prostu kontrolka Esp na panelu liczników się nie świeci w żadnej sytuacji... I tyle. Możliwe ,że nie działa sama dioda ... Musiał bym mieć drugi licznik żeby sprawdzić. Nie oczekuje rozwiązania w tej sprawie przez forum , bo jak już zrozumiałem przyczyn może być wiele. Jak znajdę czas to podjadę gdzieś na komputer. Pozdrawiam życzliwych ...☺ Piotrek Przeczytaj jeszcze raz twoją wypowiedz i zastanów Cię nad "swoją formą wypowiedzi " proszę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Gdyby nie działała tylko dioda ( nie spotkałem się z przypadkiem aby komukolwiek się przepaliła jakaś diodowa kontrolka ) to ESP by działało. Czy ty czekasz aż ktoś Ci przyjedzie i to zrobi, mnóstwo sugestii dostałeś ale dalej z tym nic nie robisz. Nie posprawdzałeś modułów i faktycznie brakuje ci elementarnej wiedzy jak coś sprawdzić. Choćby diodę w zegarach wystarczy podpiąć miernik i zobaczyć czy dopływa do niej napięcie. Czy prąd dochodzi do modułu abs - również miernik i schemat elektryczny. Sygnałów z modułów nie sprawdzisz bez kompa bo są po szynie CAN i tutaj padło wiele trafnych propozycji aby podpiąć kompa ( porządnego bo tanie tylko z silnikiem się komunikują ) Nawet nie udzieliłeś jednoznacznej odpowiedzi czy sprawdziłeś ABS czy działa. Za to masz mnóstwo obiekcji do tego co koledzy Ci proponują. Przestań się łudzić ,że sam to ogarniesz , oddaj auto do mechanika i nie zawracaj głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Jak byś się wysilił i przeczytał moją poprzednią wypowiedz nie musiał byś tego wszystkiego pisać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Nakręć filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 OT Nadal karmicie trolla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Zamykam, koniec pitolenia. Jak kolega Fonir coś ustali lub naprawi i będzie chciał się tym podzielić temat się otworzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi