szmolik Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Cześć koledzy, Zapaliła mi się kontrolka checka podczas jazdy na autostradzie i silnik przeszedł w tryb awaryjny (max 120km/h - odczuwalny spadek mocy). Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu prędkość auta wróciła do normy jednak spadek mocy da się odczuć, tzn. turbo działa, ale przyspieszenie nie jest takie jak było. Po podpięciu kompa wywala błąd P0409 - czujnik położenia przepustnicy EGR. Rysiek mechanik sugeruje kupno nowego EGR-u. Chwilowo mam brak środków na takie zakupy.. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Zaślepiał ktoś z Was może egr? Jakieś pomysły? Pozdrawiam Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzynka Edyta Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Poszperaj na forum, temat mocno eksploatowany na forum. Zanim Wymienisz cały EGR, może warto go wymontować, przeczyścić i sprawdzić jak działa. Ja jestem po wymianie EGR i to boli finansowo (nowy, nie używka) ale padło to to kompletnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek3 Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Jak faktycznie problemem jest egr a w aucie jest jeszcze aktywny dpf to szkoda czasu i kasy na regeneracje ,czyszczenie układu EGR ,bo problem wróci szybko. Najlepiej albo usunąć Egr albo go zaślepić/wyłączyć na stałe i spokojnie wtedy bez problemu można jeździć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szmolik Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 Zaślepiłem dziada i mam go w d**** Jedynie check został. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.