JohnnyBravo Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Noga na gaz i hamulec od razu puszcza, trzeba się przyzwyczaić jezeli całe życie jeździło się tylko na ręcznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Poprzedni samochód miał heel holder`a. Fajna sprawa. Ja się nauczyłem - i tak robie że gdy puszczam sprzęgło - automatycznie dodaje gazu/ Wtedy hamulec puszcza. Więc nie wiem co jest priorytetem. Nie pamiętam ( jeszcze ) jak jest w nissanie. Ale fiat ma 3 sekundy aby puścić sam hamulec. Sprawdźcie może sami po jakim czasie wam puści. PS czy gniazda zapalniczek są ZAWSZE pod prądem? CZy może po pewnym czasie się wyłączają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Te gniazdo przy hamulcu ma zawsze prąd, a w podlokietniku po pewnym czasie zanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Ja już nie wiem jak ten hamulec działa, dzisiaj dla odmiany świeciła się zielona kontrolka od hamulca i w momencie kiedy puściłem hamulec zgasła a samochód od razu zaczął się staczać co mnie dość przestraszyło jako, że się tego totalnie nie spodziewałem + za mną był samochód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Może był na granicy spadku. Mi raz też prawie wg mnie równym podeście też się włączyła lampka. Natomiast włączyła się także w bocznym przechyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Nie wiem co to znaczy na granicy spadku, codziennie do pracy pokonuję tą samą trasę i na tym samym wzniesieniu asystent się załącza, a działa chyba jak mu się podoba. Nie wiem czy powinienem z tym jechać do ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 A może sprawdź na innym podjeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Noga na gaz i hamulec od razu puszcza, trzeba się przyzwyczaić jezeli całe życie jeździło się tylko na ręcznym Tylko problem u mnie taki, że nie puszcza a koła buksują w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dobrze że niema tego ze skrzynią Xtronic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 I kangurki odpadają i jakieś problemy z wrzucaniem biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Dobrze że niema tego ze skrzynią Xtronic Trochę żałuję, że nie wziąłem, ale z drugiej strony, jakbym miał te 8 tysi, to wziąłbym 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Ile wg obserwacji można jeszcze przejechać od kąd skończy się licznik paliwa. ( Tzn pokaże zero do stacji). Wskazówka jest na połowie rezerwy. Wiem że zależy od stylu jazdy . Edytowane 18 Października 2017 przez Brzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 To zależy miałem tak dwa razy i za każdym razem wyszło mi około 30km (zbiornik 55L dotankowanie do pełna i przeliczona reszta ze zbiornika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 To zależy miałem tak dwa razy i za każdym razem wyszło mi około 30km (zbiornik 55L dotankowanie do pełna i przeliczona reszta ze zbiornika)Zatankowałem 60l. Czyli było ok 5 w baku.Czyli może tak być jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 1.6 dci? bo dci miały 65L baniaczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) 1.6 dci? bo dci miały 65L baniaczek...Benzyna 1.6. tegoroczny Edytowane 18 Października 2017 przez Brzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Ile wg obserwacji można jeszcze przejechać od kąd skończy się licznik paliwa. ( Tzn pokaże zero do stacji). Wskazówka jest na połowie rezerwy. Wiem że zależy od stylu jazdy . W 1.6 benzynie jak się zapaliła rezerwa to na stacji zalałem 56L więc w baku było jeszcze 9 litrów, natomiast komputer pokazywał 40km zasięgu więc wskazania nie są za bardzo dokładne. Edytowane 19 Października 2017 przez blackpazner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Wystarczy rzucić okiem przy jakim przebiegu sie zapaliła rezerwa i świadomość ile auto spala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Wystarczy rzucić okiem przy jakim przebiegu sie zapaliła rezerwa i świadomość ile auto spala Dlatego pytam.W poprzednim aucie miałem już wyliczone że zapala się rezerwa na 100, a zasięg znika na 40 km przed stacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojtamojtam Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Moi Panowie,nie jeżdzimy na rezerwie,nie zdrowo dla silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Szczegulnie teraz, przy dużych różnicach temp. noc/zima woda pięknie się skrapla w zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Troszkę zboczyliśmy z tematu,"Kilka pytań po przejechaniu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Jechałem dzisiaj obwodnicą w lekkim deszczu i kiedy dodawałem gazu samochód nie chciał przyśpieszać powyżej 120km/h + dało się słyszeć ciche piszczenie jakby przyhamowywał za każdym razem jak chciałem dodać gazu. Rozumiem że to ESP - czy podczas działania systemu nie powinna zapalić się jakaś kontrolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 A może to turbina a nie ESP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Turbina chyba nie powoduje hamowania silnika. Chyba że nie dziala. W starym aucie pisk był narastający podczas wciskania gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi