Gość misiek_83 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Mam pytanko,wymienialem swiece i przykrecilem fest nic sie nie spierdzieli??Slyszalem ze najpierw trzeba recznie a pozniej pol obrotu kluczem,jezeli tak to zajefajnie.Moglo sie cos stac??Gwintu nie przekrecilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 jak nie puścił gwint to OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Mam nadzieje ze nie przedobrzylem z tymi swiecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Nie wszystko ok. Jak się gwint nie zerwał to nic sie nie dzieje. Swiece powinny być dobrze zakręcone, aby nie było żadnej szczeliny. A co najwyżej jak będziesz odkrecął po jakimś czasie to trochę wiecej siły użyjesz 8) PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 dobrze że ktoś poruszył ten temat, wydaje mi się że też za bardzo czucia w rękach nie mam, jutro zaciągam z neta klucz dynamometryczny (około 100 zł), moment dokręcania świec zapłonowych wynosi 25 Nm lub jak kto woli ~2,5 kGm pozdrawiam :D/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 dobrze że ktoś poruszył ten temat, wydaje mi się że też za bardzo czucia w rękach nie mam, jutro zaciągam z neta klucz dynamometryczny (około 100 zł), moment dokręcania świec zapłonowych wynosi 25 Nm lub jak kto woli ~2,5 kGm pozdrawiam :D/ 2,5 kilo to mozesz sobie radio przykrecic. na kazdym opakowaniu swiecy jest instrukcja jak ja dokrecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam Ja zrobiłem jak w książkach napisano. Wkręciłem świece do oporu bez użycia przedłużki. Dokręciłem jeszcze 3/4 obrotu - dał się wyczyć spory opór. Na razie nie ma prolemów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 dobrze że ktoś poruszył ten temat, wydaje mi się że też za bardzo czucia w rękach nie mam, jutro zaciągam z neta klucz dynamometryczny (około 100 zł), moment dokręcania świec zapłonowych wynosi 25 Nm lub jak kto woli ~2,5 kGm pozdrawiam :D/ 2,5 kilo to mozesz sobie radio przykrecic. na kazdym opakowaniu swiecy jest instrukcja jak ja dokrecac zajrzyj sobie do instrukcji obsługi swojej nyski tam jest napisane jakim momentem dokręcać i nie 2 i pół kilo bo nie mówimy o masie tylko momencie (siła razy ramię) :wink: , zresztą na dniach zamawiam świece to zobaczymy jakie będą różnice :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 W instrukcji obsługi do P11.144 jest napisane, że moment dokręcania świecy to 20 - 29 N.m (2,0 - 3,0 kg.m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rebus Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 ziomki coscie powariowali,klucze dynamometryczne do swiec?jak kleme w akumulatorze przykrecasz to tez go uzywasz?panowie troche czucia w łapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 ziomki coscie powariowali,klucze dynamometryczne do swiec?jak kleme w akumulatorze przykrecasz to tez go uzywasz?panowie troche czucia w łapach. Dokłanie to samo miałem miałem powiedzieć, niejedną głowicę dokręcałem bez klucza dynamometrycznego i do dzisiaj chłopaki jeżdżą a świece to chyba przesada, nawet w serwisie nie widziałem żeby takim kluczem dokręcali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Nigdy nie dokręcałem świec kluczami dynamometrycznymi, ale wydawało mi się, ze dyskusja jest na temat momentu dokręcania, a nie narzędzi służących do dokręcania. Napisałem tylko co jest w instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Dokłanie to samo miałem miałem powiedzieć, niejedną głowicę dokręcałem bez klucza dynamometrycznego No to ja bym się nie odważył oddać do Ciebie samochodu do naprawy :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 ja raz urwalem gwint od pokrywy zaworów w alfie , naszczescie tylko kawalek , dalej byl dobry dałem dłuższą śrube (ale juz nie ja przykrecałem:P heheh za duzo siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macallan Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 co innego świece, a co innego głowica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rebus Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 ksiazke napisał czlowiek-a ten jest omylny he.wiec jak mozesz dokrecic kilka srub z podobna sila to na co ci klucz(pokrywa zaworow)do glowicy to raczej go uzywam,szczegolnie po planowaniu do przesady,bo wtedy uszczelke wypierdzi moment.to chyba tyle w temacie uzywania klucza dynamometrycznego do swiec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi