Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

tiida i co dalej?

darek70
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim.

Właściwie to powinienem się żegnać poniewaz tego lata przestałem być posiadaczem niisana tiidy.Wszystkie opowieści o kierowcach czarnym bmw zostały potwierdzone doświadczalnie,ten typ pojazdów nie ma mózgu na wyposażeniu,który by myślał za kierowcę.

Rzadko zaglądałem no to forum,ze względu na stosunkowo dużą bezawaryjność a poczatkowo były tu jedynie uwagi o kawie serwowanej w ASO przy przeglądach. Wszystkim forumowiczom,którzy okazali się pomocni bardzo chciałbym podziękować.Ale problem jest bo co prawda PZU spisało się dzielnie,ale trzeba by kupic coś nowego...no i tu problem jest taki,że raczej nie bedzie to tiida (nie wykluczam)ale coś co łączy rózne cechy: i do codziennej jazdy po mieście (krótkie dysatansy),i wypad w dłuższe( i bardzo długie) trasyi żeby wygodnie było(ze względu na wiek kierowcy).

Może macie jakieś propozycje (budżet ograniczony do 35 000)? Raczej nie zmieniam samochodu jak nie muszę (sic!) dlatego kłopot mam  ;)

P.Szostały mi koła z oponami zimowymi,który samochód by do nich pasował?  ;)

Tu ktoś sprzedaje takie toto:

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fforum%2Enissanklub%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F108684-Nissan-Note-1%2E2-DIG-S-98KM-MT5-rok-2015-Najnowszy-model-bogata-wersja-GWARANCJA%23entry1185827&share_tid=108684&share_fid=22660&share_type=t&share_pid=1185827

Sprzedam

Nissan Note – najnowszy model

Silnik. Benzynowy 1.2 DIG-S 98 KM EURO6

Skrzynia biegów: manualna 5- biegowa

Produkcja 04/2015 - jeszcze na gwarancji producenta NISSAN-a

Kolor: czarny – l......

• 2 weeks later...

Dziękuę, raczej bedę szukał czegoś na Dolnym śląsku ;) ale NOTE wydaje mi się dobrym pomysłem ponieważ pulsary są trochę drogie. No i ogładam też tiidy tylko mysiałaby być jakaś fajna. :)

• 3 weeks later...

Tez sie zastanawiam nad zmiana.

Tylko nie ma na co...

Jezdze 9 lat, 75000 przebieg :)

Pieniadze za sprzedaz nie beda duze, a takiego dobrego i niezawodnego auta nie da sie juz kupic...

Tez sie zastanawiam nad zmiana.

Tylko nie ma na co...

Jezdze 9 lat, 75000 przebieg :)

Pieniadze za sprzedaz nie beda duze, a takiego dobrego i niezawodnego auta nie da sie juz kupic...

i tu masz rację,ja właściwie zmiany nie planowałem również dlatego,że nie jest łatwo dostać za ten samochód oczekiwanej ceny;trudno czymś tiidę zastąpić (suzuki liana,podobnie praktyczny,ale dość stary) a nissan pulsar jest niestety zbyt drogi.Dlatego nie wykluczam jakieś okazyjnie sprzedawanej tiidy :)

ładny ;)

z konkurecji do tiidy to chyba tylko hyundai i 30 mógłby się równać.

Powiem, że teraz przy końcu sprzedaży w EU, nowego pulsara można "wyjąc" za bardzo rozsądne pieniądze, zresztą sami sprawcie na Otomoto czy allegero .

Ja za swoją tiidę w perfekt stanie wziąłem 15k rok temu, więc pieniądze żadne. Ale dałem za nią tylko 43900 a jeździłem aż 8lat, więc utrata wartości baaaaardzo przyzwoita :)

W eu też kończą sprzedaż? Może nie jest nadzwyczajna, ale te ponad 30 tys. sztuk w europie sie sprzedaje na rok.

W eu też kończą sprzedaż?

.

Sorry. To w Polsce i na Węgrzech. Przyspieszyłem proces

W sumie w 2015 sprzedało się chyba prawie 45000 sztuk. Juke, który jest takim niby sukcesem zaraz po qq ma średnio ok. 100000 na rok.

W sumie w 2015 sprzedało się chyba prawie 45000 sztuk. Juke, który jest takim niby sukcesem zaraz po qq ma średnio ok. 100000 na rok.

W sierpniu br. Nissan sprzedał w Europie 44 982 samochody. Najwięcej było - cóż za niespodzianka - QQ (15 447 szt.). Juke był trzeci (po X-Trailu) a Pulsar (1 534 szt.) zajmował miejsce ostatnie.

• 3 months later...

Dzień dobry.

Czy ktoś z was korzystał przy zakupie auta z takich firm Joymile? Wiadomo,że podnosi to cenę ale czy daje jakąś realna korzyść?

Czy kotoś korzystał z czeskiej firmy aaauto? na forach mają różne opinie.

Byłbym wdzięczny za informację.

dzień dobry 

Kupiłem nowy samochód i jest to nissan tiida ;)

tym razem jest ti nissan tiida sprowadzony po kolizji i naprawie w Polsce, sprowadzony z Niemiec,2011,1,6 benzyna ;)

został już zdjęty z otomoto i nie mogę dodać linku,ale wybrałem podobny model jak miałem

decyzja po troszę podyktowana tym ,,znacie to lubicie" po większej częsci kalkulacją między ryzykiem,ceną rocznikiem a przebiegiem ;)

• 7 months later...

Witajcie,

Macie pomysl na jakis rozsadny samochod?

Tiida ma juz 10 lat i prawie 85tys przebiegu :)

Chce kupic  sobie jeszcze w zyciu cos fajnego, ale w rozsadnym budzecie. Ostatnio rozwazam Mazde 6 kombi  i CX5 ale troche wydaja sie drogie, u nich nie ma wyprzedazy rocznika itd

@manix - jak ten Tucson sie sprawdza?

Edited by nelson38

Bajka tucson jest super bezproblemowy, a o to chodziło Ale Mazdy też są super, nawet jedna jest u nas

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zresztą Sam poczytaj o czym My pierdu, pierdu,

Hyundai-Tucson pl.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

• 9 months later...

Odkopuję:D

Czas pożegnań z Tiidą. :wave:Gdyby był chętny kontakt na priv.

Nissana zastąpiło Suzuki S-Cross:D:thumbsup:

Jacek,

To masz mniejszy przebieg nawet ode mnie, a myslalem ze to niemozliwe :)

U mnie bylo 84 tysiace zanim przekazalem mlodszemu pokoleniu.

Super auto, na razie nie sprzedaje.

Prawdopodobnie u mnie też młodzież będzie ujeżdźać Tiidę