michcin Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Witam, mechanik przy zmianie rury kolektorowej i wydechu środkowego wyciął mi katalizator (podobno nie nadawał się już do użycia) i wspawał w jego miejsce zwykła rurkę. Po tym wydaje mi się, że samochód głośniej chodzi, szczególnie na niskich obrotach słychać niskie tony co jest bardzo niemiłe. Czy to wina tej prostej rurki i czy sprawę może rozwiązać wstawienie w to miejsce tłumika? Znalazłem coś takiego : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6944040479 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TESTER 1956 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Jeśli z jakichś względów nie wstawiłeś katalizatora to wstawienie imitacji kata było by, moim zdaniem, lepszym rozwiązaniem i na pewno dało by dźwięk milszy dla ucha, ciekawe czy nie będziesz miał problemów przy przeglądzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michcin Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 A co myślisz o uniwersalnym katalizatorze? Nie wstawiłem wtedy ze względu na cenę oryginalnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferguson Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Trzeba było stary sprzedać, a nie zostawiać mechanikowi, to na uniwersalny dużo byś nie dołożył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TESTER 1956 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Zapewne oryginalny byłby najlepszy ale rozumiem Cię dlatego uważam że uniwersalny czy oryginalny wszystko jedno ważne by był a wówczas nikt się do stanu technicznego, zwłaszcza przy mających nastąpić z końcem miesiąca obostrzeniach, nie przyczepi. Trzeba było stary sprzedać, a nie zostawiać mechanikowi, to na uniwersalny dużo byś nie dołożył. No właśnie, chyba że mechanik był tak porządny i uwzględnił to w robociźnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michcin Posted October 22, 2017 Author Share Posted October 22, 2017 Mi najbardziej chodzi o dźwięk. I po prostu chciałbym wiedzieć, czy mi się wydaje czy przez brak kata jest głośniej i uniwersalny załatwi sprawę? Przegląd i ekologia to poboczne sprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
TESTER 1956 Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Przegląd i ekologia to poboczne sprawy ...........................????????? To forum preferuje ekologię i nade wszystko rozwiązania zgodne z prawem ..........!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.