Kamiljuke Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Witam serdecznie. Czy ktoś z forumowiczów posiada Juka 1.6 T 4x4 xtronic po wirusie? Ciekawi mnie jak się sprawuje autko, ale w szczególności skrzynia CVT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 olbrzymie możliwości dawałby chip tuning, samej skrzyni CVT, która jest szybsza od zwykłej skrzyni oraz innych automatów, a jest mocno ograniczana przez producentów. łatwość z jaką producent potrafi zmieniać oprogramowanie w tej skrzyni, wpływające na jej charakterystykę, daje duże pole możliwości .... Williams testował CVT w Formule 1 i skrzynia była szybsza . Jeśli ktoś by Ci chipował silnik i skrzynię to miałbyś niezły wymiatacz w tym Juke. myślę że chipa silnika na tą chwilę ogarniesz bez problemu, gorzej z pomiarem mocy CVT na hamowni, choć czytałem że są już nowe hamownie jakoś to ogarniające (tylko kto to w Polsce ma ?) CVT zaczeli montować Hondziarzom, Subarowcom i oni już kombinują jak ugryźć temat tuningu, więc niedługo może być spory postęp ... Subaru WRX CVT, Honda 1.5 CVT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljuke Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 A wiesz może gdzie takie zabiegi robią w woj. Lubuskim, dolnośląskim lub wielkopolskim? Zdaje sobie sprawę, że silnik i skrzynie trzeba razem "usprawnić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam serdecznie. Czy ktoś z forumowiczów posiada Juka 1.6 T 4x4 xtronic po wirusie? Ciekawi mnie jak się sprawuje autko, ale w szczególności skrzynia CVT. Juke Nismo RS w wersji ze skrzynią ręczną i napędem na przód ma 280 Nm momentu obrotowego, Juke Nismo RS AWD ma skrzynię CVT i tylko 250 Nm - to tak pod rozwagę: pewnie jest jakiś powód, że wersja AWD ma ten moment obrotowy mniejszy o ~10%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamiljuke Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Też to zauważyłem. Dlatego się zastanawiam czy to autko przeżyję np. 230 KM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A co sądzicie o tym? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7069565608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.