Guest jarkk Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Mam Primerę P11 97r 1.6 Od prędkości około 80 wyczuwam wibracje na pedale gazu. Ale co dziwne przy wrzuceniu na luz tak jakby zanikały. Obawiam się że to coś ze skrzynią, bo koła ostatnio zmieniałem i są wyważone. Aha, jak wymieniałem sprzęgło to meches założył nowy simering na wał ze skrzyni, jaka była przyczyna przepuszczania oleju ze skrzyni? czyżby krzywy wał coby mogło być związane z wibracjami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Tylu mądrych ludzi na forum a nikt nie umie doradzić :?: :x Link to comment Share on other sites More sharing options...
s900 Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 witaj mysle ze przyczyna wymiany uszczelniacza nie lezy w krzywym walku a przynajmiej jest to bardzo malo prawdopodobne, obstawiam zwyczajne zmeczenie materialu... natomiast wibracje moga byc spowodowane albo kiepskim paliwem albo wybita poduszka silnika... Pozdrawiam Pawel :java script:emoticon Very HappyD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 witaj mysle ze przyczyna wymiany uszczelniacza nie lezy w krzywym walku a przynajmiej jest to bardzo malo prawdopodobne, obstawiam zwyczajne zmeczenie materialu... uffff już mi lżej na duchu natomiast wibracje moga byc spowodowane albo kiepskim paliwem albo wybita poduszka silnika... Gas z BP, a benz z SHELLA lub z BP Wybita poduszka silnika - jak sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maciejka_sz Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 Wybita poduszka silnika - jak sprawdzić? Organoleptycznie przyjzyj sie w jakim jest stanie.. wez lomik i poruszaj silnikiem i zobacz jak zachowuje sie poduszka ktra jest wg Ciebie podejrzana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 No właśnie nie wiem jeszcze, która jest podejrzana (oby nie najdroższa z nich). Z tego co wiem są 4 :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.