lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Wysłałem Gramkowi serwisówkę Ale oczywiście nadal będziemy wypatrywać relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Powiem to brutalnie chu....strzelił projekt. Dałem blok do weryfikacji i niestety wyszło że ktoś przed mną ostro przegrzał silnik i cylindry są jajowate a co za tym idzie nie ma gwarancji spodziewanych efektów po kapitalnym remoncie bo ie ma pewności czy pierścienie się tak ułożą to raz tulejowanie bloku odpada bo nie ma na rynku tłoków podwymiaroych.... tak więc wydałem chu...i szukam silnika..... Powiem to brutalnie chu....strzelił projekt. Dałem blok do weryfikacji i niestety wyszło że ktoś przed mną ostro przegrzał silnik i cylindry są jajowate a co za tym idzie nie ma gwarancji spodziewanych efektów po kapitalnym remoncie bo ie ma pewności czy pierścienie się tak ułożą to raz tulejowanie bloku odpada bo nie ma na rynku tłoków podwymiaroych.... tak więc wydałem chu...i szukam silnika..... Tak żeby optymistycznie zakończyć temat zakupuje maxime z VG30E 170 km i mam nadzieje że przy tej przekładce nie na trafie tak dołujące niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiang33 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 przez przypadek trafiłem na takie ogłoszenie, może Ci się przyda https://www.olx.pl/oferta/blok-dol-silnik-nissan-300zx-maxima-terrano-pathfinder-3-0-v6-vg30-CID5-IDpEdxr.html#79867f428b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 przez przypadek trafiłem na takie ogłoszenie, może Ci się przyda https://www.olx.pl/oferta/blok-dol-silnik-nissan-300zx-maxima-terrano-pathfinder-3-0-v6-vg30-CID5-IDpEdxr.html#79867f428b Dzięki za podsyłkę. Widziałem już wcześniej to ogłoszenie ale trochę już za dużo poszło a jeszcze musiał by być szlif wał i wałków rozrządu panewki kpl. i już bym z całością dobijał do 4k. Biorę całą Maxime uderzoną z tyłu za 1800 VG30E także trochę więcej koni i wszystko osprzęt komp itd mam tylko nadzieję że podejdzie to jak piszą do skrznii plug&play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi