michal771 Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 witam,wymieniał już ktos łożyska kół w przodzie?u mnie przednie z lewej strony ma już troche luzu i szumi podczas jazdy. kupiłem dwa nowe razem z piastą i przymierzam sie do wymiany i tu moje pytanie czy dużo z tym roboty? tzn czy trzeba zdejmować całą zwrotnice czy nie.jak miałem MMC PAJERO to przy wymianie musiałem zdjąć zwrotnice i całą piaste wycisnąć na prasie. jak to w praktyce wygląda w T 31? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wymieniałam oba łozyska z przodu. Bardzo prosta czynność w T31,jest dobry dostęp ,żadnych pras,młotków tylko śruby odkręcić i przykrecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maver27 Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Dokładnie. Jedynie co to trzeba to odkręcić półoś, i wypiąć sworzeń. Odchylić zwrotnicę i widać śruby od wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal771 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 ok,wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 To pogratulować ponieważ w T30 trzeba prasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Czy wymiana łożysk z tyłu w T31 jest też taka prosta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 To pogratulować ponieważ w T30 trzeba prasować ale jest sporo taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 ale jest sporo taniej Fakt . Do T30 cena łozysk kół przednich zaczyna sie od 50 zl w gorę a do T31 od 150 zł. Ale w T31 łozysko wymieni każdy w warunkach domowych a w T30 to nie bardzo ,bo potrzeba prasy. Wiec doliczajac robocizne w warsztacie ,mozna by rzec ze wychodzi fifty fifty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.