michal771 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 witam,wymieniał już ktos łożyska kół w przodzie?u mnie przednie z lewej strony ma już troche luzu i szumi podczas jazdy. kupiłem dwa nowe razem z piastą i przymierzam sie do wymiany i tu moje pytanie czy dużo z tym roboty? tzn czy trzeba zdejmować całą zwrotnice czy nie.jak miałem MMC PAJERO to przy wymianie musiałem zdjąć zwrotnice i całą piaste wycisnąć na prasie. jak to w praktyce wygląda w T 31? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek3 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Wymieniałam oba łozyska z przodu. Bardzo prosta czynność w T31,jest dobry dostęp ,żadnych pras,młotków tylko śruby odkręcić i przykrecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver27 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Dokładnie. Jedynie co to trzeba to odkręcić półoś, i wypiąć sworzeń. Odchylić zwrotnicę i widać śruby od wewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal771 Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 ok,wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekX-TRAIL Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 To pogratulować ponieważ w T30 trzeba prasować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredens Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Czy wymiana łożysk z tyłu w T31 jest też taka prosta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudson Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 To pogratulować ponieważ w T30 trzeba prasować ale jest sporo taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek3 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 ale jest sporo taniej Fakt . Do T30 cena łozysk kół przednich zaczyna sie od 50 zl w gorę a do T31 od 150 zł. Ale w T31 łozysko wymieni każdy w warunkach domowych a w T30 to nie bardzo ,bo potrzeba prasy. Wiec doliczajac robocizne w warsztacie ,mozna by rzec ze wychodzi fifty fifty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.