finerek123 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Witam! Posiadam Y61 krótki z 2.8 TD pod maską. Auto kupiłem bez założonego paska na klimatyzację. Podobno coś się dzieje ze sprężarką. Jako ze chciałbym mieć sprawną klimę w aucie to mam zamiar to ogarnąć. Potrzebuję informacji numerach seryjnych albo zamiennikach paska który napędza klimatyzację, ponieważ kupiłem po VIN pasek okazał się za długi i jestem w kropce Druga sprawa tyczy się świec żarowych. Auto mi odpala dopiero po 3-4 zagrzaniach, a przy ujemnej temperaturze - jeszcze dłużej Pytanie brzmi - jak zabrać się do wymiany świec żarowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNAKE4X4 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 pasek do klimy powinien mieć katalogowo 900mm, kosztuje jakieś 15zł Jeśli chodzi o odpalanie, to jest możliwe że za szybko odpalasz (pewnie od razu jak zgaśnie kontrolka świec żarowych), jak przekręcisz kluczyk, poczekaj aż zgaśnie AIR BAG poczekaj jeszcze 7-10 sekund i dopiero odpalaj jeżeli wtedy będzie kiepsko odpalał to zacznij myśleć o świecach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.