pawcio Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Jaki przebieg i rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 No niestety ASO pracuje na opinię marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabato Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 grudzień 2016ok 22000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 O! To szybko załatwiony. Miałeś też Fiaama??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabato Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 O! To szybko załatwiony. Miałeś też Fiaama??? nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Mi akumulator wymienili w 1,5h, nie zdążyłem nawet do domu wrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 To nie możliwe by były tak długie serie wadliwych aku, lub tak częste pechowe "jednostkiwe" przypadki dotyczące modelu auta! Ten samochód i rozwiązanie ładowania w nim zastosowane musi je "zabijać" bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Serwis nie ma akumulatora???Takie rzeczy powinni załatwiać od ręki! Hehe,Maniolo wstrzeliliśmy się w jednym tempie U mnie jeszcze czekali na zgodę gwaranta Edytowane 30 Listopada 2017 przez polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabato Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Informacja z ASO Centrala nakazała ponowne naładowanie aku i przetestowanie go. Wynik akumulator sprawny nie trzeba wymieniać. Brak słów. Edytowane 30 Listopada 2017 przez sabato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 O! To jakby na mnie padło to poprosiłbym centralę o wytyczne ładowania podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 u mnie dzisiaj to samo, auto nie chciało odpalić, akumulator renault-nissan fiamm 70Ah 720A EFB z datą marzec 2015, po telefonie do ASO dostałem odpowiedz że mam go sobie naładować i zobaczyć co się będzie działo, oczywiście na miejscu nie mają tylko na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Czyli to wygląda tak jak w przypadku wadliwych silników z początku produkcji.Najpierw wymieniali bez zająknięcia,a jak to przybrało na sile to wysmarowali dyrektywę do serwisów jak zbyć klienta...czytaj wdrożyć procedury kontrolne...A później bujaj się kliencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 u mnie dzisiaj to samo, auto nie chciało odpalić, akumulator renault-nissan fiamm 70Ah 720A EFB z datą marzec 2015, po telefonie do ASO dostałem odpowiedz że mam go sobie naładować i zobaczyć co się będzie działo, oczywiście na miejscu nie mają tylko na zamówienie Mają rację,ładować i to jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Mają rację,ładować i to jak najszybciej.Czy ja wiem. Ja bym wylał z niego co się da, zalał wodą i odstawił im do naładowania. Nieźle już sobie poczynają. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Czytam i naprawdę nie wierzę, że mam do czynienia z tą samą firmą Nissan i tą samą centralą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 jakby się tak głębiej zastanowił to w cenie zwykłego auta benzynowego mamy wszyscy gratis od Nissana hybrydę typu plug-in akumulator wymieniony na ke24170e01ef bez oczka z żółtą naklejką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 No to i ja miałem problem z akumulatorem renault-nissan fiamm 70Ah 720A EFB Pewnego dnia nie mogłem odpalić po naładowaniu ok ale za 2 dni znowu nie pali no to zrobiłem miernik do zapalniczki i jadę a tam na początku 14,4v ale juz po 5min jazdy spada do 12,4v no to pierwsze pomyślałem że alternator padł ale co dziwne kiedy hamuje biegami ładowanie znowu się pojawia hmmNo to wujek google a on ma napisane że mam inteligentne ładowanie i tak sobie dawkuje ładowaniem aby nie obciążać nadmiernie silnika a to ładowanie podczas hamowania to jakis system odzyskiwania energii no to znowu nic nie wiem ale jade do kolegi na tester aku i dziwne pokazuje 50% zużycia ale po 5 min na wyświetlaczu auta zaczęły wyskakiwać same alerty no to jeszcze raz sprawdzamy a tam 8,8v uuu no to aku padł pewnie zwarcie na celi Ale serwis nissan gdynia wymienił za darmo koszt 1000zł ups sporo według nich kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Może kolega kuma jak obejść to badziewne ładowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exiler Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Mój kasztan (kupiony 10 2015) stanął w ostatni czwartek na McDrive i zablokował wszystko. Lawetą nie było łatwo podjechać, ale udało się, podłączył kable i za 2 razem kasztan odpalił. Ile wstydu i wyzwisk głodnych ludzi zebrałem to Nissan sobie nawet nie jest w stanie wyobrazić. Stwierdzam, że nie rozumiem tej dzisiejszej motoryzacji. Po 10 minutach na kablach od lawety i 3 km do domu auto bez problemu zapaliło dobre 10 razy pod rząd pomimo wyświetlania komunikatu o wyłączaniu, a później załączeniu systemu SS. Dziwne też dźwięki dochodziły z zegarów, coś jakby stycznik szalały, ale najfajniejszy był pisk czegoś z okolic silnika dochodzący spod maski. Po połgodzinie wszystko wróciło do normalności, ale prostownika nie używałem, bo nawet nie mam. W ASO jak pokazałem nagrany filmik smartfonem z tej dyskoteki świetlno-dźwiękowej to od razu wymienili aku na ten z żółtą naklejką. Nie robili problemów, ale jestem tam klientem z tzw czarnej listy, bo zawsze ich kulturalnie wyzywam i na wszystko piszę reklamację do Nissana. Tak już mi zostało, gdy w pierwszym roku użytkowania auto ponad miesiąc spędziło w serwisie, a znajomi nadal myślą że żona pracuje w Nissanie, bo często różnymi zastępczymi jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 To nie "dzisiejsza motoryzacja" winna, której nie rozumiesz, to "patent" nissana, bo nigdzie indziej nie znalazłem takich cyrków z ładowaniem akumulatora! I to tego konkretnie modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Mój kasztan (kupiony 10 2015) stanął w ostatni czwartek na McDrive i zablokował wszystko. Lawetą nie było łatwo podjechać, ale udało się, podłączył kable i za 2 razem kasztan odpalił. Ile wstydu i wyzwisk głodnych ludzi zebrałem to Nissan sobie nawet nie jest w stanie wyobrazić. Stwierdzam, że nie rozumiem tej dzisiejszej motoryzacji. Po 10 minutach na kablach od lawety i 3 km do domu auto bez problemu zapaliło dobre 10 razy pod rząd pomimo wyświetlania komunikatu o wyłączaniu, a później załączeniu systemu SS. Dziwne też dźwięki dochodziły z zegarów, coś jakby stycznik szalały, ale najfajniejszy był pisk czegoś z okolic silnika dochodzący spod maski. Po połgodzinie wszystko wróciło do normalności, ale prostownika nie używałem, bo nawet nie mam. W ASO jak pokazałem nagrany filmik smartfonem z tej dyskoteki świetlno-dźwiękowej to od razu wymienili aku na ten z żółtą naklejką. Nie robili problemów, ale jestem tam klientem z tzw czarnej listy, bo zawsze ich kulturalnie wyzywam i na wszystko piszę reklamację do Nissana. Tak już mi zostało, gdy w pierwszym roku użytkowania auto ponad miesiąc spędziło w serwisie, a znajomi nadal myślą że żona pracuje w Nissanie, bo często różnymi zastępczymi jeździ Witaj w klubie...ja jak podjeżdżam do serwisu to się pytają co znowu??? Jakby mieli gablote to wisielibyśmy w niej jako przodownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ile wstydu i wyzwisk głodnych ludzi zebrałem to Nissan sobie nawet nie jest w stanie wyobrazić. Jak tak to czytam to może by zrobić jakąś kampanię wyzwajacą Nissan do umożliwienia wyłączenia załaczania hamulca po zgaszeniu silnika, tak co by można był chociaż zepchnąć auto ? Może zainteresować tym media, że to bardzo niebezpieczne? Kiedyś w końcu auto stanie komuś na przejeździe kolejowym lub na środku skrzyżowania i dojdzie do tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 https://www.facebook.com/nissan.poland/jest coś takiego jak @nissan.poland Wstydem można się podzielić Następnym razem spróbuj zrobić transmisję live tzn. nie życzę Ci następnego razu BTW. Ciekawe jak wyglądał by temat gdybyśmy mieli zimę jak powinna być, czyli kilka tygodni poniżej 10 i dochodzących nawet do -20... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Chyba obecnie największym problemem QQ jest nadmierne zużywanie akumulatora, niż oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Chyba obecnie największym problemem QQ jest nadmierne zużywanie akumulatora, niż oleju. Dokładnie Ci, co im brało sprzedali, teraz pora na tych z aku. Giełdy już się cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi