wrzostek Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Witam. Posiadam Primerę P11.144 1.8 1999r. Chciałem zapytać jaki jest rozmiar samego wałka półosi lewej. Ostatnio wymieniłem przegub a wczoraj ukręcił się wałek i nie wiem jaki zamówić. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Najpierw musisz policzyć ilość zębów na wielowypuście z jednej i z drugiej strony wałka (są różne w zależności od przegubów) i taki kupić dedykowany do silnika 1,8 P11-144 (polecam zakup u Nieznajka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzostek Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzięki za szybką odpowiedź. Wjade autem na kanał i biorę się za rozbieranie. Gdzie i jak znajdę tego Nieznajka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Wpisz w wyszukiwarkę Nieznajek i będziesz miał kontakt telefoniczny do niego (m.Wygnanów) ma części nowe i używane i zawsze służy fachową pomocą. I nie zakładaj tłumika drgań na wałek - zapewne tam Ci pękł (korozja). Od razu sprawdź stan wałka prawej półosi pod metalowo-gumowym tłumikiem drgań (wyrzuć go) - jeśli ma już przewężenie od rdzy wymieniaj wałek w ciemno, jeśli nie chcesz powtórki z rozrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzostek Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Wyciągnąłem ten wałek. Z jednej i drugiej strony ma po 32 zęby i 405mm długości. Dzwoniłem do Nieznajka i koszt wałka to 130zł tylko nie zapytałem czy to najgorszy chińczyk czy coś lepszego. Dowiem się w poniedziałek i zamówię u niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Gość nie bawi się w niesprawdzone części - możesz zamawiać w ciemno. czyli jednak 32/32 - były też 32/25, stąd zawsze trzeba sprawdzać przed zamówieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrzostek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Muszę też zapytać Nieznajka o przycisk świateł awaryjnych, może będzie miał. Pisałem w innym dziale że chce taki kupić ale żadnego odzewu. Zmieniłem radio na niefabryczne i teraz zamiast przycisku mam dziurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.