pawcio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) No to kończmy tą nierówną walkę... Mam sprzedawać czy nie? Ale żeby nie było totalnego offtopu to załączam zdjęcie z trasy która regularnie pokonuje tylko przeważnie w piątkowych korkach wyjazdowych ze stolicy w piątek oraz w powrotnych w niedzielnym popołudniem.Ostatnio sobotę przejechałem ja niestandardowo. Tradycyjnie do wjazdu na autostradę czyli po Ok 46km spalanie na komputerze wynosiło Ok 7,6 ale po 20km odcinku autostrady wzrosło i juz nie chciało spaść.Wiec nie mowie ze auto nie umie mało spalić tylko mam taka a nie inną specyfikę tras i jazdy, że wychodzi ile wychodzi i nic z tym nie jestem w stanie zrobić. Zakup hybrydy jest/byłby u mnie naprawdę uzasadniony. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Mam pytanie (nie mam przy sobie instrukcji!) - czy Fuel Economy 1 wskazuje spalanie od samego poczatku czy od jakiegos okresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie od ostatniego tankowania a 2 od ostatniego rozruchu. Spalanie, przebieg V średnią kasuje co tankowanie. Jednym przyciskiem (poza przebiegu w Trip A/B) Reset All. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajer Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie Fuel Economy 1 pokazuje od skasowania do skasowania. Nie kasuje się sam przy tankowaniu... No to kończmy tą nierówną walkę... Mam sprzedawać czy nie? Ale żeby nie było totalnego offtopu to załączam zdjęcie z trasy która regularnie pokonuje tylko przeważnie w piątkowych korkach wyjazdowych ze stolicy w piątek oraz w powrotnych w niedzielnym popołudniem.Ostatnio sobotę przejechałem ja niestandardowo. Tradycyjnie do wjazdu na autostradę czyli po Ok 46km spalanie na komputerze wynosiło Ok 7,6 ale po 20km odcinku autostrady wzrosło i juz nie chciało spaść.Wiec nie mowie ze auto nie umie mało spalić tylko mam taka a nie inną specyfikę tras i jazdy, że wychodzi ile wychodzi i nic z tym nie jestem w stanie zrobić. Zakup hybrydy jest/byłby u mnie naprawdę uzasadniony. Myślę, że przy takiej średniej prędkości to spalanie jest OK. Wniosek: nie sprzedawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrads Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Czytam i się zastanawiam ( nie aby kogoś urazić ), ale dlaczego-- jeżeli kupiłem samochód, zrobiłem bilans minusów i plusów to potem patrzę i rozmyślam nad spalaniem. Sorry, ale jak się nie podoba to zgodnie ze starą zasadą Panów --- ODDALIĆ w tym przypadku sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 A jak nie ma co robić,jak nie ma o czym gadać bo się nie psuje? to chociaż o spalaniu można pomarudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajer Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Bo rozmyślanie jest cechą istot Czytam i się zastanawiam ( nie aby kogoś urazić ), ale dlaczego-- jeżeli kupiłem samochód, zrobiłem bilans minusów i plusów to potem patrzę i rozmyślam nad spalaniem. Sorry, ale jak się nie podoba to zgodnie ze starą zasadą Panów --- ODDALIĆ w tym przypadku sprzedać. Sądzę, że rozmyślanie jest cechą istot rozumnych. I dlatego tak mamy (fakt, że nie wszyscy)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Racja, myślenie jest czasem bolesne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Lub do bólu prowadzi...niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 To ja również podzielę się opinią o spalaniu. A to dlatego, że po wrześniowej akcji serwisowej tylnego nadkola i aktualizacji oprogramowania, spalanie wzrosło o jakieś 0.6-0.8 l/100 km. Inna jest charakterystyka i nie ma kangura na starcie, a w trasie przy wyższych prędkościach jest żwawszy, ale jednak przy oszczędnej jeździe po krajówkach ciężko zejść poniżej 6 l/100 km. Wcześniej było to osiągalne bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi