Gość Marcel_27 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Witam, Od niedawna jest szczęśliwym posiadaczem nowej almerki (5D hatchback)i w codziennym użytkowaniu natknąłem się na jedną "niedogodność" - bagażnik w tym aucie jest na tyle duży, że kiedy nie mam dużo rzeczy do zapakowania - jakieś kilka siatek zakupów czy inne "luźne" przedmioty - wszystko lata mi po tej przestrzeni niemiłosiernie. Standardowo w aucie zamontowano małą siateczkę chroniącą lewą wnękę w bagażniku. Są też symetryczne otwory na siatkę po prawej stronie bagażnika, nie dopatrzyłem się za to możliwości zamontowania siatki, która przykryłaby całe dno bagażnika. Czy ktoś z Was zamontował sobie taką siatkę? Jeśli tak to proszę o namiary na producenta/sklep gdzie można coś takiego kupić i o krótki opis do czego została przymocowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Witam, Od niedawna jest szczęśliwym posiadaczem nowej almerki (5D hatchback)i w codziennym użytkowaniu natknąłem się na jedną "niedogodność" - bagażnik w tym aucie jest na tyle duży, że kiedy nie mam dużo rzeczy do zapakowania - jakieś kilka siatek zakupów czy inne "luźne" przedmioty - wszystko lata mi po tej przestrzeni niemiłosiernie. Standardowo w aucie zamontowano małą siateczkę chroniącą lewą wnękę w bagażniku. Są też symetryczne otwory na siatkę po prawej stronie bagażnika, nie dopatrzyłem się za to możliwości zamontowania siatki, która przykryłaby całe dno bagażnika. Czy ktoś z Was zamontował sobie taką siatkę? Jeśli tak to proszę o namiary na producenta/sklep gdzie można coś takiego kupić i o krótki opis do czego została przymocowana. z tego co widzialem w instruckji te dwie siatki spinasz ze soba i dzieki temu mozesz zbespieczyc niewielkie przedmioty na srodku przestrzeni bagazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 W mojej almerce są dwie takie same siatki po obu stronach bagażnika. W przypadku jeśli chcem przewieźć coś małego i tak aby nie latało po całym bagażniku, poprostu odpinam obydwie siatki z górnych uchwyłów i spinam je razem. Podobna systuacja powinna być też u ciebie, tylko czemu masz tylko siatke po jednej stronie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 bo niestety modele po FL sa z tego ograbione tez mialem kiedys 2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 bo niestety modele po FL sa z tego ograbione tez mialem kiedys 2... A nie bylo przypadkiem drugiej siatki za doplata, np. za skromne 200 zl ?? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcel_27 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 bo niestety modele po FL sa z tego ograbione tez mialem kiedys 2... A nie bylo przypadkiem drugiej siatki za doplata, np. za skromne 200 zl ?? :wink: Niepoprawny optymista Zadzwoniłem przed chwilką do dealera. Siateczka kosztuje jedyne 340zł... :shock: Gdzie szukać tańszego zamiennika albo czegoś zupełnie innego? Patrzyłem na allegro, są tam jakieś - nawet bardzo tanie - rozwiązania, ale chciałbym kupić coś już sprawdzonego w takim aucie. poczekam, może pojawi się ktoś, kto rozwiązał taki problemik u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Niepoprawny optymista Zadzwoniłem przed chwilką do dealera. Siateczka kosztuje jedyne 340zł... :shock: Tyle kasy za plątanine kilku sznurków :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Siateczka kosztuje jedyne 340zł... :shock: :shock: :shock: przecież kupują to pewnie w Chinach za 2 dolary....Pazerność :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Siateczka kosztuje jedyne 340zł... :shock: :shock: :shock: przecież kupują to pewnie w Chinach za 2 dolary....Pazerność :evil: :evil: sk***ysynstwo!!!! a i jeszcze jedna rzecz mnie wqrwila :evil: w wersji przed liftem mialem regulacje wysokosci pasoow a w tym ni ch... :evil: P.S. sorki chlopaki za ostre slowa ale juz nie moglem wytrzymac :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 340 zeta :shock: Ale jaja! A regulacja wys.pasów to tez niezla historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldek72 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 to faktyczne zdzierstwo olać ich. co do wyposażenia to wielokrotnie już przekonałem się, że wersje sprzed face liftingiem były dużo lepiej wyposazone (regulacja pasów, welur, zamykany schowek na górze deski rozdzielczej, siateczki w bagażniku). takie oszczędzanie jest po prostu śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 bo niestety modele po FL sa z tego ograbione tez mialem kiedys 2... To prawda... Ja też mam jedną boczną siatkę :cry: Szukałem drugiej na Allegro i nawet w dziale kupię-sprzedam naszego klubu umieściłem ogłoszenie - ale nic z tego. W ASO nawet nie potrafili powiedzieć, czy są w stanie zamówić taki "skomplikowany " element :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 bo niestety modele po FL sa z tego ograbione tez mialem kiedys 2... A nie bylo przypadkiem drugiej siatki za doplata, np. za skromne 200 zl ?? :wink: w moim przypadku za skromne 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 w wersji przed liftem mialem regulacje wysokosci pasoow a w tym ni ch... :evil: P.S. sorki chlopaki za ostre slowa ale juz nie moglem wytrzymac :evil: no co TY? ja mam regulację pasów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 powaznie... :? szczerze to nie wiem co z tym zrobic :? p_flori ty chyba tez odbierales furke w tym samym czasie mniej wiecej co ja, jak jest u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek62 Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Moje autko, odebrane w październiku 2005 ma regulacje pasów. Z tą drugą siatką, to myślałem, że zapomnieli ale okazuje się, że to "nowa polityka firmy" hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 może to zależy od wersji? ja mam acenta, a kolegia visia+ a co TY masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcel_27 Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 U mnie w wersji Visia+ regulacja wysokości pasów też jest. Tylko tej cholernej siatki drugiej nie ma. obejrzałem ją sobie dziś i na dole siatka jest zaczepiona na metalowym pręcie. Wydaje mi się, że w tych nowych modelach po prawej stronie bagażnika w ogóle nie ma możliwości zamocowania takiej siatki bez wiercenia - nie widziałem tam żadnych otworów do których można by było to przymocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 dodam swoje wersja visia+ (kupiona niedawno) - jedna siatka, jest mozliwosc montazu z drugiej strony (fabryczne otworki jak w miejscu gdzie jest siatka) - dowiadywalem sie: odpowiedz "tylko jedna siatka" - cena nowej oryginal by nissan ;-) 420zl - sa zamienniki (tansze) mysle ze w granicach 200zl! co i tak jest duzym wydatkiem za takie cos, jednak bardzo pozyteczna!!! ps. tez mam regulacje wysokosci pasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 ja tez mam wersje visia+ i regulacji brak :? ...bede sie kloocil :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 ja tez mam wersje visia+ i regulacji brak :? ...bede sie kloocil :twisted: Walcz i daj znać co wskórałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 własnie dzwonilem do jednego z aso w warszawie (nie obraz sie Krzysiu za mala dywersje :wink: ) polecono mi zadzwonic do centrali gloownej nissana na muszkieteroow i zeby mi tam dokladnie sprawdzili. w takim razie jutro dzwonie jak bede juz wiedzial to sie pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tweety Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Visia + z 2002 roku: - regulacja wysokości pasów jest - jedna siatka - widzę że to standard :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 zaczyna sie "ping-pong" ...znowu mnie odeslali do salonu, pozwolilem soebie tym razem podzwonic jeszcze po innych oproocz wyzej wspomnianego. na razie wiem tyle ze podobno modele produkowane od czerwca tego roku nie maja juz regulacji...ale z tego co pamietam mooj chyba wczesniej zostal wypuszczony. dzis to sprawdze w domku i lepiej zeby tak bylo jak moowia 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissuser Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 widze ze temat ostatnio powrócił, ale został zamknięty, a ja znalazlem coś co chyba powinno Was zadowolić: http://www.allegro.pl/item100231817_siatka...edyne_29zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi