Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

tylna wycieraczka - silnik

Gość romanklucz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romanklucz

Witam !

Mam takie pytanie,jak dostać się do silniczka od tylnej wycieraczki w NOTE-2010 1.4 ,czy ktoś już to robił i zna jakiś przydatny link z tutkiem do tego?

U nas przestała działać po wymianie akumulatora,bezpieczniki sprawdzone

• 11 miesięcy temu...

Zaobserwowałem dziwne zachowanie tylnej wycieraczki. Wcześniej lutowałem kabelki ponieważ nie chodziła wcale. Teraz natomiast po włączeniu zrobi kilka ruchów i zatrzymuje się np. w połowie szyby. Przez 1-2 min. nie można jej włączyć. Gdy włączymy ponownie ta sama sytuacja. Podejrzewam przekaźnik? Czy może ktoś z was miał taką sytuacje? Może podpowiedź który to przekaźnik?

Edytowane przez janio

A przednie działają OK?? bo tylna jest podłączona do tego samego "multitimera" (nie wiem czy to fachowa nazwa) co przednie.

W każdym bądź razie u mnie są zsynchronizowane na jednym układzie.....mam czujnik deszczu. I na AUTO machają w zależności czy jedziemy do przodu czy tyłu. Kiedyś musiałem wypiąć tylną wycieraczkę i w deszcz gdy cofałem słychać było 3x pii, pii, pii tak jak by coś dawało sygnał że tylna wycieraczka nie działa.

Może z tym jakiś problem?, albo po prostu silnik od wycieraczki ma już dosyć.

Przednie działają dobrze. Czujnika nie mam. Tylna działa  jak pisałem. Po kilku wahnięciach zatrzymuje się. Po około 2 min . znowu można załączyć kilka wahnięć i staje w dowolnym miejscu. Tak to wygląda. Nie wiem który to przekaźnik.  

Edytowane przez janio

• 1 rok później...

Ja miałem dokładnie ten sam problem wycieraczka wykonała 3 lub 4 ruchy i przez "pewien" czas nie reagowała, po paru minutach dokładnie ten sam problem i prawie za każdym razem zatrzymywała się w innej pozycji.
Mechanik wymienił silniczek i nic to nie dało-potem próbował znaleźć COŚ przy przekaźniku i niestety ale nie poradził sobie-_-
Pojechałem do serwisu Nissana i co się okazało: w  klapie bagażnika był nadłamany przewód:o 

• 4 miesiące temu...

jak się dostać do silniczka, przewodów w klapie bagażnika? Może ktoś ma jakiś manual. Szukałem na youtube i nie znalazłem.

• 2 lata później...
W dniu 8.06.2020 o 19:16, M@reS napisał:

Zdejmujesz plastik tylnej klapy i wszystko na wierzchu ;)

witam dołączam do dyskusji po 2 latach :) (zreanimowałem w moim  notusiu mechanizm wycieraczek przednich i pomyślałem że dobiorę się do tylnych ) i..... edytowałem post , miałem problem z rozbieraniem plastików od wewnątrz aby dostać sią do mechanizmu wycieraczek . mimo że znalazłem straszliwie wielką instrukcję którą postaram się załączyć  (niestety waga 71 mb więc :(99+) Nissan Note Model E11 Series Service Manual, wszystkie strony łącznie | John C. Bullas - Academia.edu  to ..... instrukcje tego gościa rozwiązały moje problemy .... polecam go .: 

Edytowane przez slawigor