zurio Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Jakim zestawem do OBDII - program i kabel, łączycie się ze swoimi Nissanami? Mój Nissan to X-trail z 2002 roku, 2,2 136 KM. Próbowałem już kablem ELM327 i różnymi programami ale zawsze wyskakiwał komunikat, że samochód nie odpowiada. Próbowałem również ELM'em na Bluetooth i programami na Android - również fiasko. Co polecacie? Może ja robię coś źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 mi elm na bt działał z torque ale często trzeba było na nowo parować i zmieniać ustawienia bo raz się łączył a raz nie polecam autool x50 bez problemu łączy mi się ze wszystkimi autami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbendul Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 ja używam wurth , bledy , parametry bieżące , air bag robi bez kłopotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Jakim zestawem do OBDII - program i kabel, łączycie się ze swoimi Nissanami? Mój Nissan to X-trail z 2002 roku, 2,2 136 KM. Próbowałem już kablem ELM327 i różnymi programami ale zawsze wyskakiwał komunikat, że samochód nie odpowiada. Próbowałem również ELM'em na Bluetooth i programami na Android - również fiasko. Co polecacie? Może ja robię coś źle? Hej, Wlasnie tez nad tym siedze. Ogolnie zalezy do czego chcesz to stosowac. Mi bardziej zalezy na w miare dokladnych odczytach i przeliczaniach danych on line niz na kasowaniu bledow i diagnozie. Obecnie najlepszy dla mnie program na Android to CarPros Pro, Probowalem chyba z 10 roznych programow na Androida w tym: Torque Pro, Piston, Dashcommand (jedyny co sie nie laczyl), Real Dash - mega fajny ale nie chce mi sie konfigurowac. Jeali chodzi o adapter to jakas chinszczyzna po 20pln. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Byłem dziś w Nissanie ,bo jest akcja "poduszki powietrzne". Wymienili mi poduszkę pasażera za free. Nadmienilem ,że ESP mi się nie wyświetla . Diagnostyka -250zł. , odmówiłem. Pojechałem do magika od japońców. Znalazł jakiś błąd czujnika kierownicy i tyle- 50zł. Mówił ,że ESP powinno działać ... Chcę kupić urządzenie diagnostyczne . Czy coś w tym stylu tanie ale nie wiem czy dobre . Podpowiedzcie co kupić proszę . ELM 327 Bluetooth OBD2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Elm 327 służy do podstawowej diagnostyki silnika. Poduszek, abs-u, esp itp. tym nie sprawdzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Tak myślałem.. W takim razie coś lepszego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jest odpowiedni dział na tego typu dyskusje: http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/103-diagnostyka-komputerowa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.