mazi.ck Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Witam. Jako że kupiłem Navarę D22 z uszkodzoną pompą wtryskową i tak na prawdę nie znam stanu silnika, stwierdziłem że może by od razu włożyć zachwalane przez wszystkich 2.7 z terrano. I tutaj pojawia się problem, gdyż nie wiem co dokładnie będę potrzebował do przeszczepu, oraz czy silnik 2,7 td z terrano 93r. , czy od nowszego modelu 2,7 tdi? Ktoś może przeprowadzał sam takowy zabieg i wie konkretnie czego będę potrzebował ?Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam nikt nie przekladal silnika? czy nikt nie chce pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 nikt nie przekladal silnika? czy nikt nie chce pomoc? Przekładali http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/32802-wadliwe-silniki-w-d22/page-7?do=findComment&comment=1137748 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr880 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 jak się zdecydujesz na tego MUŁA z terrano , to potrzeba ,skrzynię biegów , bez reduktora , oraz szczęścia z mechanikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazi.ck Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 U Mnie stanęło na tym że rzeźbię sam z zaprzyjaźnionym mechanikiem od terenówek, a z braku czasu to w aucie aż wyjąłem silnik. Za parę dni silnik powinien już być w aucie i później ,,tylko" zabawa z elektryką jak się zdecydujesz na tego MUŁA z terrano , to potrzeba ,skrzynię biegów , bez reduktora , oraz szczęścia z mechanikiem Masz 2.7 TD czy 2.7 TDI ? Pompa paliwa elektroniczna czy mechaniczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr880 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 U Mnie stanęło na tym że rzeźbię sam z zaprzyjaźnionym mechanikiem od terenówek, a z braku czasu to w aucie aż wyjąłem silnik. Za parę dni silnik powinien już być w aucie i później ,,tylko" zabawa z elektryką Masz 2.7 TD czy 2.7 TDI ? Pompa paliwa elektroniczna czy mechaniczna? 2.7 tdi , mechaniczna - nadal złom , dojadę to nigdy w życiu Nissana nie kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 ... dojadę to nigdy w życiu Nissana nie kupię To nie jest wina nissana że Twój egzemplarz jest jaki jest - generalnie ja mam D22 i sobie chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapcok Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 @mazi.ck jak udał się swap ? jakieś rady? co sprawiało największy problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.