Gość wiesiek5 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Jest to primera 2.0 TD 1998. Problem polega na tym po wymianie paska pompy wtryskowej silnik rechocze? jak by zapłon był wczesny . Na pasku sa znaki a kropki na kołach ustawiłem , i nic to samo. Przestawiałem koła w rozne strony a silnik zapalał i tylko rechocze jak by nie ustawił to ciezko pali ale na wolnych zawsze chodzi ładnie . Co sie stało pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 A kiedy wymieniałeś pasek rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 jesli w czesniej bylo dobrze - musiales cos przestawic - nawet jeden zabek lub podjedz gdzies bo moze to kwestia ustawienia zaplonu w pompie paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamm Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 ludzie!! to wy sami grzebiecie przy pompie, a później nie wiecie co się dzieje i szukacie pomocy na forum, gdzie przecież są zwykli użytkownicy a nie mechanicy? W takich przypadkach to się jedzie do mechanika, bo sam widzisz czym się kończy własna inwencja przy ograniczonej wiedzy... Jestem przekonany, że większość problemów z primerami TD bierze się właśnie od tego, że właściciele robią coś we własnym zakresie, silnik zaczyna wariować, auto idzie na handel i później niech się martwi kolejna osoba itd. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Adamm badzmy szczerzy - w ASO nie dosc ze drogo to jeszcze maja nikle pojecie o TD bo wogole ich u nas nie sprzedawano, a Primera to nie grupa VW zeby kazdy mechanik mial pirackie oprogramowanie i wtyczke do komputera, niedawno jak pytalem o ABS do P11 to prawie nikt nie chcial tego robic, a ten co robil to zdiagnozowal kompem co jest nie tak, ale ze niechcialo mu sie szukac po kablach, to powiedzial ze najlepiej byloby komputer wymienic i czujke - bo komp pokazywal mu tylko ktore kolo, w koncu sam podociskalem wszystkie wtyczki i ustalo, ale ostatnio znowu ABS mi sie swieci... co do pompy to mam palacy sie check engine (od kupna) na poczatku dalem auto do autryzowanego serwisu bosha w BB, wymienili obudowe, zrobili komplet naprawczy , skasowali 2400 i .... nic, potem chcieli mi jakis czujnik wymieniac za kolejne 2500 wiec powiedzilem zeby poszli sie je....., a rozrzad to pryszcz przy tym wszystkim - wystarczy o ile pamietam 23 zeby policzyc i silnik na znakach ustawic, naped pompy jeszcze prosciej, bo mozna znaki zrobic, gorzej z ustawieniem pompy bo trzeba miec przyrzad, ale jak ktos ma to nie jest to nie do zrobienia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek5 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Dzięki za pomoc . na pewno wiecie jak pasek się zerwie na pompie . To ze trzeba tak go ustawic . 1.Znaki na pompie sa dwa , ten nacięty a nie kropka. 2.Znak na wałku kropka koło liter "U R" 3.Pasek musi mieć dwa białe paski na zewnatrz oddalone o 30 zebów odsiebie i strzałke FRONT. 4.Znaki na kołach muszą pokrywac sie z białymi paskami na pasku rozrządu. Tylko orginalne paski rozrzadu mają znaki na sobie . a mój nie miał dlatego wynikneły problemy z ustawieniem . Ale kolega adamm na pewno o tym wiedział. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamm Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 pasek gatesa, pomimo że nie oryginalny też ma 2 znaki. Może kupiłeś pasek prodocenta, który nie przewidział czegoś takiego i stąd Twoje kłopoty Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 co do ustawiania - znalazlem to : http://i12.photobucket.com/albums/a247/jaano/napedpopmy1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek5 Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Dziękuje za rysunki , przydadzą mi się . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi