Gość kazek Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 mam dziwne wrażenie, że tylne koła mają większy kąt nachylenie w stosunku do jezdni, przednia mają ze styku ok. 90 stopni zaś tylnie jakby były odchylne lekko, czy to może byc przyczyna zużytego łącznika stabilizatora :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 To nie może być wina zużytego łącznika. Wszystkie primerki mają tak ustwione koła tylne i nie ma czym sie martwić. Ale jeżeli bardzo Cie to martwi to sprawdz kąty u fachowca. Kąt PK powinien zmieścić sie w przedziale -0,15' do -1,45'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IHI Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Optycznie, rzeczywiście każda primera wygląda tak samo - koła tylne są lekko pochylone (mam to samo w P10). Jeśli kąty się zgadzają z danymi fabrycznymi i nie zdziera Ci opon z wewnętrzej strony, to jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 uuuffff dzięki, ajuż myslałem, ze moja primera chce się rozkraczyć :wink: ale i tak wybiorę się na geometrie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 ja w poprzedniej P10 mialem klopot z ustawieniem kol i nawet znalazl sie "fachowiec" z polecenia (uwazany za jednego z lepszych) ktory cale zawieszenie chcial mi wymienic - a przyczyna okazaly sie obciete sprezyny!! moze nyc tez kwestia zuzytych sprezyn - jak sie obniza pewnie jest ten sam efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 uuuffff dzięki, ajuż myslałem, ze moja primera chce się rozkraczyć :wink: ale i tak wybiorę się na geometrie moja Primka też jest rozkraczona a`la BMW wyglada to iście gangstersko :wink: też się kiedys zastanawiałem czy mi się coś nie dzieje z kołami :D/ ale fachowcy stwierdzili że tak ma być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 ja w poprzedniej P10 mialem klopot z ustawieniem kol i nawet znalazl sie "fachowiec" z polecenia (uwazany za jednego z lepszych) ktory cale zawieszenie chcial mi wymienic - a przyczyna okazaly sie obciete sprezyny!! moze nyc tez kwestia zuzytych sprezyn - jak sie obniza pewnie jest ten sam efekt...sprężyn nie obcinałem i niesądzę by poprzedni właściciel mógł to zrobić, ale tak sobie myslę czy to mogły być pod wpływmne obciążenia 5 osób i laweta z ulami :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.