kamilmag1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Witam. Mam kilka pytań co do Primery 1. Otwieranie bagażnika - Nie mogę otworzyć bagażnika jeśli mam odpalone auto, w środku mam przycisk do otwierania ale chyba nie działa. Czy to normalne, że musze zgasić samochód, aby otworzyć bagażnik? Pierwszy raz się z tym spotkałem. Co się mogło stać, że ten przycisk jak się domyślam do otwierania nie działa? 2. Wyciągnięcie radia - wkładam w te otwory druty, powinno być cyknięcie odskakującego zatrzasku, a też go nie ma. dosyć mocno je wpycham, więc jeśli są to powinny puścić. Podobno to radio nie jest przykręcone i nie trzeba rozbierać panelu klimatyzacji. Nie wiem już, jutro jeszcze pogrzebię przy tym. 3. Panel klimatyzacji - czy cyferki na nim powinny być podświetlone? 4. Założenie gazu - ile +/- kosztuje założenie instalacji gazowej do tego samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 ad1. tak jest ad2. może są juz połamane, wsadź oba druty do oporu i próbuj ad3. tak ad4. około 2700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 1. Otwieranie bagażnika - Nie mogę otworzyć bagażnika jeśli mam odpalone auto, w środku mam przycisk do otwierania ale chyba nie działa. Czy to normalne, że musze zgasić samochód, aby otworzyć bagażnik? Pierwszy raz się z tym spotkałem. Co się mogło stać, że ten przycisk jak się domyślam do otwierania nie działa? Przy odpalonym silniku musisz dłużej przytrzymać ten przycisk w środku auta - tak z ok.2 sek - aż usłyszysz ,że zamek "puszcza".... To takie nissanowskie zabezpieczenie ,aby nikt Ci do bagażnika nie wskoczył np. na światłach a tak serio, to taka "antywłamka" - przy uruchomionym silniku nie otworzysz z zewnątrz klapy, a w środku usłyszysz sygnał dźwiękowy przy próbie otwierania. 2. Wyciągnięcie radia - wkładam w te otwory druty, powinno być cyknięcie odskakującego zatrzasku, a też go nie ma. dosyć mocno je wpycham, więc jeśli są to powinny puścić. Podobno to radio nie jest przykręcone i nie trzeba rozbierać panelu klimatyzacji. Nie wiem już, jutro jeszcze pogrzebię przy tym. Może pomoże http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/79673-demontaz-radia-fabrycznego-problem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilmag1 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Z radiem już dziś się uporałem, dosyć mocno trzeba było szarpnąć je i wyskoczyło. Już gra nowe, pozostało jeszcze tylko zamontować przycisk od awaryjnych, ale o to jeszcze was zapytam, bo na razie go nie mam. Chociaż widziałem gdzieś tutaj temat o tym, może uda się bez pytań to ogarnąć. Przeczytałem chyba wszystko co w polskim Internecie było o wyciąganiu tego radia, a wystarczyło tylko nie być delikatnym Jutro sprawdzę ten przycisk, bo nie trzymałem go dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 odnośnie awaryjnych zerknij tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.