aquariusmax Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) 8 godzin temu, mar_13 napisał: 15.01.2019 drugi przegląd przy 16kkm. Wszystkie materiały ASO - 698PLN. Mad Mobil Gliwice To chyba robocizna była gratis, bo sam olej to min. 250zł, filtr oleju z 50zł, filtr powietrza zapewne 100-150zł, filtr pyłkowy blisko 150zł, no i super miedziana uszczelka za 10zł. Jak drugi przegląd, to przecież 2 lata i wymiana płynu hamulcowego, czyszczenie i smarowanie hamulców. Do tego ASO mocno sugerują ozonowanie klimy za jedyne 99zł w promocji. No i jest jeszcze darmowe obowiązkowe mycie z odkurzaniem. I do tego dają darmowe Assistance na kolejny rok. Kawa z mlekiem gratis i czasami samochód zastępczy na czas przeglądu. Trochę zazdroszczę. Edytowane 17 Stycznia 2019 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Że tak spytam, brutto? Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_13 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Brutto , z rabatami dla stałego klienta. Tam też był kupiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Drugi (w sumie to pieczątka już trzecia przy 37kkm) przegląd w MadMobil Rybnik - 900zł.Też mocno sugerowali ozonowanie za 100zł.A samochód zastępczy gratis na czas przeglądu/awarii wynika z gwarancji.Dostałem Qashqaia. PS.Najwyraźniej jeden MadMobil drugiemu nie równy.Obym nie był stałym klientem i QQ się nie psuł.:-) Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 9 godzin temu, mar_13 napisał: Brutto , z rabatami dla stałego klienta. Tam też był kupiony A może jednak był to pierwszy gwarancyjny przegląd po roku lub 20 tys. km (czyli druga pieczątka po wymianie oleju po 3 tys. km)? Taki bez filtrów powietrza i pyłkowego i bez wymiany płynu hamulcowego? A także bez przeglądu powłoki lakierniczej (dodatkowa pieczątka z tyłu książeczki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 2 przeglad dla xtraila w Pruszkowie placilem (materualy ASO) 760 zl. Byla wymiana plynu hamulcowego ale filtr powietrza i kabinowy wymienialem sam (koszt obu to 100 zl). Mialem 10 % rabatu. Wymiana filtrow przez ASO to koszt 250zl z ich materialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) witam Panowie, rozmawiałem z serwisem jaka cena za 3 przegląd z ich częściami (olej, filtr powietrza, kabinowy, oleju) cena 1100 PLN, trochę drogo nie uważacie? Za robociznę bez części krzyczą 400 PLN, więc ze swoimi częściami i dobrym olejem wyjdzie jakieś 770PLN Edytowane 21 Stycznia 2019 przez RoboolLFC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 11 godzin temu, RoboolLFC napisał: witam Panowie, rozmawiałem z serwisem jaka cena za 3 przegląd z ich częściami (olej, filtr powietrza, kabinowy, oleju) cena 1100 PLN, trochę drogo nie uważacie? Za robociznę bez części krzyczą 400 PLN, więc ze swoimi częściami i dobrym olejem wyjdzie jakieś 770PLN Drogo bo mnie 3# kosztowal (material ASO) 700 plus 70 przeglad nadwozia plus 100 filtry powietrza i kabinowy (wymiana samodzielna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgier Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 W czwartek 2 przegląd . Dealer Frey Rzgów , moje materiały - 470 zł. Uszczelka pod korek ich,cenna - 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Ja na jasnogórskiej w Krakowie tą uszczelkę dostałem za ok. 17-18 zł. Przebijecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkosob Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Info z salonu w Osielsku. Kosztorys i lista kontrolna. lista kontrolna.pdf kosztorys.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Tomek,Krakowa nikt nie przebije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Mój drugi przegląd w Autonix Rzeszów - 943 zł. w tym: smar penetrujący 6,27 uszczelka korka 9.21 filtr oleju 45.26 przeciwpyłkowy 147.39 płyn hamulcowy -23.75 - pól litra Olej 5W30 284,05 robocizna 427,5 - 1 roboczogodzina ???? tak wpisane. Na całość 5% rabatu Edytowane 7 Lutego 2019 przez drds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgier Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 W dniu 4.02.2019 o 07:30, tomkek1912 napisał: Ja na jasnogórskiej w Krakowie tą uszczelkę dostałem za ok. 17-18 zł. Przebijecie? U mnie jednak nie chcieli być gorsi i też wyszła prawie 18 zl. W ubiegłym roku w Bilexie policzyli 1,80 zł lecz takimi cenami psuli markę i stracili autoryzację. Dobre musi kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 A ja przy okazji zakupu oleju i filtrów, kupiłem kilka oryginalnych podkładek miedzianych renault/nissan po numerze katalogowym za 1zł sztuka, bo mnie zaczęło to już wkurzać. Wolę zapłacić za jakąś sensowną usługę np. ozonowanie, niż części przedrożone kilka tysięcy procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Za 5 przegląd ASO sobie liczy 2300 , to ostatni mój Nissan. Poprzednie samochody zawsze dawałem do ASO, ale Nissan to przegięcie. Te same częściej w oryginale do takiego przeglądu wyniosą niecały 1000pln, a wiec robocizna 1300... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Teoretycznie masz w to wyliczone roczny assistance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 A w Polsce nie można robić godnie z prawem przegląd w nieautoryzowanym ASO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Można... teoretycznie, w praktyce później trzeba się "boksować" i udowadniać, że się nie ma garba. Ale zgodnie z prawem EU można. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Witam serdecznie... A propos cen 2 przeglądu Zabrze Dąbrowscy ,moje części 335 PLN. Dąbrowa Górnicza też moje niecałe 700...nie kumam bazy jak mówi młodzież. Ozonowanie 99...zrobię u znajomego za 40 Mam pytanko do jakże moich zacnych przedmówców ,czy płyn hamulcowy wystarczy że jest DOT4 ,chodzi mi że pan w sklepie proponował mi dedykowany do VAG-a ale także DOT4. Co Wy na to? Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Djkrzchu74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 to ja przyznam się że zaszalałem. Nie wiem co dokładnie zrobili w zabrzu, ale poprosiłem o kontrolę klimy w założeniu dezynfekcji. super ponoć nowoczesne środki - 280 zł. Nie wiem czy w tym byla kontrola poziomu czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 2 godziny temu, Djkrzchu74 napisał: Witam serdecznie... A propos cen 2 przeglądu Zabrze Dąbrowscy ,moje części 335 PLN. Dąbrowa Górnicza też moje niecałe 700...nie kumam bazy jak mówi młodzież. Co Wy na to? Uważaj na Dabrowskich bo oni nie wiedza nawet co mają robić Ja się z Panią dochodziłem że np. przy drugim przeglądzie (24 miesiące) należy wymienić filtr paliwa a Pani twierdziła że nie ma takiej potrzeby. Jak jej wysłałem co należy zrobić z książeczki gwarancyjnej to mi napisała że filtr faktycznie należy wymienić ale to przy 24 miesiącach użytkowania lub 60 tysięcy przebiegu. Ręce mi opadały. Faktycznie było tam taniej bo sam filtr to chyba coś ok 250 zł w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Tak. Pani rządzi.U mnie nie nie potrafiła powtórzyć błędu z kartki o żaluzji chłodnicy.Musiala pójść po mechanika.Bo kolega obok " miałem wrażenie" że nie miał czasu jej pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Brzyku tylko że jak oni przeglądy robią na odwal się to ja osobiście bałbym się im dać koła przełożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) 8 godzin temu, rafsty napisał: Brzyku tylko że jak oni przeglądy robią na odwal się to ja osobiście bałbym się im dać koła przełożyć. Hm...to nie oddawać auta Dąbrowskim?? Bo troszkę się wystraszyłem. A filtr paliwa,dzięki, jak ja to przeoczyłem... Jeszcze co z tym płynem hamulcowym ,może być ten z VAG-a byle miał DOT4?? Hm...w książce serwisowej doczytałem że filtr paliwa jest bezobsługowy,co by to miało znaczyć? Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Djkrzchu74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi