JACKO29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Jeżeli nic nie skopiesz przy montażu,a ingerencja nie jest widoczna to na bank nie połapią się.Oni nie są zainteresowani grzebaniem w aucie po to tylko by znaleźć haczyk na klienta.Działają zero jedynkowo.Jest klient na przegląd? Zrobić i wypad.Co innego jak coś skopiesz,no to już trzeba myśleć nad tym jak nie dać się złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Tak właśnie myślałe, że jak tylko podstawowa obsługa to nikt się nie będzie zagłębiał w instalację. Gorzej jak wystąpi w okresie gwarancyjnym jakaś usterka elektryczno-elektroniczna. Moje pytanie czy światła przeciwmgielne są na jednym obwodzie, czy na dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Co do świateł,nie wiem.Co do ingerencji...miałem na gwarancji odcięte ładowanie aku i zrobione po swojemu,miałem elektronicznie wyłączane SS...i nic przed odstawieniem do serwisu na wykup (a Kaśka stała tam w naprawie) zażyczyłem sobie odebranie auta na dwie godziny celem usunięcia przeróbek...zrobili oczy,że takie coś było,ale dostałem ją i usunąłem.Później dochodzili co było robione... ale bez konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Wczoraj zrobiłem zdjęcie ile widać z mojej pozycji siedzenia pod sufitem świateł przeciwmgielnych. Niestety z racji kształtu maski i wysokości samochodu raczej niewiele. Ze światłami głównymi Gdybym był niższy to widział bym jeszcze mniej a użyteczna prędkość dla takiej widoczności w gęstej mgle jest bardzo niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 RAMA piszemy o dwóch różnych sprawach. Mi chodzi o opcję doświetlenie zakrętów (światłami przeciwmgielnymi) jak ma to wiele aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) 33 minuty temu, Czech napisał: RAMA piszemy o dwóch różnych sprawach. Mi chodzi o opcję doświetlenie zakrętów (światłami przeciwmgielnymi) jak ma to wiele aut. A ja właśnie pokazuję, że z pozycji kierowcy niewiele zakrętu w światłach tego samochodu zobaczysz. Nawet w funkcji do której są przeznaczone Ale może u Ciebie będzie lepiej niż u mnie. Chociażby z prawym światłem bo musiałem wyjść z samochodu żeby zobaczyć że w ogóle świeci. A ryzykowny skręt w prawo to jest to, co zwykle boli mnie najbardziej. Edytowane 10 Listopada 2018 przez RAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Tzw.Halogeny w Kaśkach są dość głęboko umieszczone stąd za bardzo nie widać tego doświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Uruchamiałem przciwmgielne przy światłach mijania i jednoznacznie widzę poprawę doświetlenia na boki tak na około 3-4m i oto mi chodzi. Chcę żeby to działo się automatycznie i tylko po stronie w którą skręcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Droga otwarta, Opiszesz doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Jak wykonam to pewnie opiszę. Wpierw muszę wyczajić czy żarówki są zasilane przez niezależne obwody, jeżeli tak to podłączenie powinno być teoretycznie proste. Jeżeli są na pojedynczym obwodzie to trzeba dodatkowo zamontować dwa przekaźniki. Muszę również zbadać gdzie można się podłączyć do CAN. Idzie zima i czasu będzie dużo, ale garaż mam nieogrzewany i może z tego powodu nie starczy chęci, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ale przecież sprzedawca w ofercie zaznaczył,że przygotowują pod konkretny model przed sprzedażą,więc nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Jest to konfiguracja modułu pod dany model auta. Tak wie wybiera się markę, model, czy sterowanie przez załączenie kierunków czy ze skrętu kierownicy. Wybiera się zakres od którego dopiero może reagować na skręt kierownicy, prędkość i jeszcze kilka innych parametrów. Natomiast sama elektryka auta to moja brocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 10 godzin temu, JACKO29 napisał: Co do świateł,nie wiem.Co do ingerencji...miałem na gwarancji odcięte ładowanie aku i zrobione po swojemu,miałem elektronicznie wyłączane SS...i nic przed odstawieniem do serwisu na wykup (a Kaśka stała tam w naprawie) zażyczyłem sobie odebranie auta na dwie godziny celem usunięcia przeróbek...zrobili oczy,że takie coś było,ale dostałem ją i usunąłem.Później dochodzili co było robione... ale bez konsekwencji. Jacku tak z ciekawosci.. zostawiales stara Acente w nissanie i wziales nowa? Jesli tak to jak nissan wycenia samochody? Zanizaja ceny? Pytam bo mysle o wymianie ale na X i w sumie opcja wymkana + doplata bylaby super, nie musialbym eie bujac i zapraszac na wizytacje chetnych:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 OT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Stasziek,priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Rama - nasze różne poglądy na temat świateł przeciwmgielnych może wynikają z tego że mamy auta z różnych roczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 9 godzin temu, Czech napisał: Rama - nasze różne poglądy na temat świateł przeciwmgielnych może wynikają z tego że mamy auta z różnych roczników? Rocznik może różny ale model ten sam. (Zaktualizowałem opis u siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Od stycznia 2018 był FL i światła przeciwmgielne się zmieniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 21 minut temu, Czech napisał: Od stycznia 2018 był FL i światła przeciwmgielne się zmieniły. Trochę już OT ale FL był od sierpnia 2017 i jego symbol to J11B a do sierpnia 2017 J11. A moje przeciwmgielne/przeciwmgłowe wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 OK to jednak mamy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Wydaje mi się, że do sierpnia 2017 model się nazywał J11E, a potem J11B. Przecież to logiczne, że najpierw E, a potem B. Ja planuję do przeciwmgłowych zamiast H8 35W włożyć LEDy H11 16000 lumenów (72W!!!). Może się da i będzie lepiej świecić. W J10 były tam żarówki H11 55W i dawały radę, a tutaj klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi