Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

darktosik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś po odpaleniu rozgrzanego silnika zapalił się check, próbowałem po kilka razy start/stop, kontrolka się paliła dalej.

Po jakimś czasie i po ponownym uruchomieniu zniknął check.

Gdy się paliła kontrolka, komputer nie wyświetlał żadnych informacji, silnik chodził równo na jałowym, normalnie przyspieszał, nie widziałem jakiś objawów, by coś było nie tak.

Z forum, wynika , że gdy się nie pali kontrolka to diagnostyka nic nie pomoże....

Może to normalne, i Wam też czasami się zapali check i się tym nie przyjmować, jakieś sugestie...

Błędy są zachowane w pamięci komputera. Po podłączeniu Consulta wyjdą. 

Zgodnie z instrukcją obsługi jeśli MIL się pojawi należy się udać do ASO .  

Jeżeli to 1.6digt, check zazwyczaj sygnalizuje swirujaca sondę lambda.

Z lektury forum, nie spotkałem się jeszcze w tym silniku z innym rodzajem błędu. W czerwcu miną u mnie dwa lata od zakupu X i problem z sondą, to był właściwie jedyny na ca43tkm przebiegu ( z mechanicznych łożysko w kielichu ).

Przy zapalonym checku, miałeś komunikat o błędzie systemu start/stop?

U niego to "traktor" jest w opisie.

Pamiętam, że jak rozważałem X-a 1.6 dci w zakupie, to mechanik mówił o jakiejś przypadłości silnika z klapą gazów wylotowych, ale to na zasadzie "gdzieś dzwoni" i tak trzeba pod consulta podłączyć.

• 3 tygodnie później...

no i Twój mechanik miał racje, wyrok przepustnica wydechu, czekam na decyzje cargarantie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...