marek7 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Witam.Kilka dni temu żona wróciła x-trailem z uszkodzonym lewym lusterkiem ,obudowa też pęknięta,wąska droga i stało się.Na allegro są lusterka w przystępnych cenach ale praktycznie wszytkie to są z ''Anglika" .Czy będzie pasowało do Europa ,bo chyba kąt nie taki?.Czy można przełożyć trójkąt ze starego?Moje lusterko jest na 3 pin,gdy kupie na 5 lub 7 będzie działało ustawianie lusterka?Może ktoś przerabiał ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Możesz przełożyć zwierciadło. Ja jeżdżę na angolu i ok. Kabelki też da radę, moim zdaniem nic nie przerabiasz. Edytowane 8 Marca 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek7 Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 A więc czym one tak naprawdę się różnią.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 ogrzewaniem, zwierciadło może być w inną stronę trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek7 Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Możesz przełożyć zwierciadło. Ja jeżdżę na angolu i ok. Kabelki też da radę, moim zdaniem nic nie przerabiasz. Karibox1 czy masz w swoim lusterku przełożone zwierciadło? To zwierciało jest na zatrzaskach? W jaki sposób wymienia się je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 tak, jest na zatrzaskach. Poszukaj, jest wątek o lusterkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 W sprawie lusterek w XT uwazam sie za fachowca Smialo mozesz wsadzic lusterko z anglika. Lusterka 3 pinowe maja tylko sterowanie, 5 pinowe dodatkowo ogrzewanie a 7 pinowe jesscze skladanie. Jak masz wiecej pytan to smialo pisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Plusik za foki Edytowane 9 Marca 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek7 Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Zamówiłem lusterko z anglika,na razie w drodze ,dzięki za fotki. Lusterko już doszło,ze starego lusterka do nowego przełożyłem trójkąt ,który jest dokręcany do drzwi na 3 śrubki . Wszystko idzie w miarę gładko z wymianą poza tym że trzeba rozebrać lusterko na części pierwsze aby przełożyć kabelki bo kostki nie przechodzą przez obudowę,chyba że ktoś chciałby bawić się w przecięcie a potem lutowanie.Druga niedogodność to że przy dokręcaniu trójkąta z ''europa''do lusterka (obudowy)''anglika''na 3 wkręty powstaje minimalne przesunięcie i kąt wkrętów względem gwintowanych metalowych otworów.Ja poradziłem sobie z tym powiększając troszeczkę otwory plastikowej obudowy zwykłym nożem. Dziękuję za pomoc foto.nr.1 na tych wkrętach to przesunięcie . foto nr.2 przed zamianą trójkąta.czarne europa i niebieskie anglik.Inny kąt. Edytowane 15 Marca 2018 przez marek7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Plusik za manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi