Palbo Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 witam, w trakcie jazdy sporadycznie słychać dziwny dźwięk, podobny do systemu emergency break, lecz nie taki sam. Kiedy słychać dźwięk nie zapala się żadna kontrolka. Dźwięk pojawia się nieregularnie zauważyłem, że przeważnie kiedy jest większe natężenie aut lub innych przedmiotów w pobliżu. Czy ktoś może spotkał się z opisanym problemem? jeśli tak, to jak wyłączyć ten dźwięk. szczegóły na nagraniu z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalon Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Coś podobnego miałem tylko że słychać było na zimnym silniku i okazało się że wystarczyło delikatnie podgiąć osłonę tłumika Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Zawirowania powietrza mogą powodować rezonans osłon,nie raz był to problem w Note ,a i w Kaśkach też się zdarzało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrance Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 witam, w trakcie jazdy sporadycznie słychać dziwny dźwięk, podobny do systemu emergency break, lecz nie taki sam. Kiedy słuchać dźwięk nie zapala się żądna kontrolka. Dźwięk pojawia się nieregularnie zauważyłem, że przeważnie kiedy jest większe natężenie aut lub innych przedmiotów w pobliżu. Czy ktoś może spotkał się z opisanym problemem? jeśli tak, to jak wyłączyć ten dźwięk. z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam Może nawigacja informuje Cię o zakrętach. Sprawdź czy masz włączone tonacja. Sent from my SM-A510F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Brawo Afrance! Masz plusa! Wszyscy zapomnieliśmy,że ustawienia w navi mogą dawać takie sygnały! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palbo Posted March 16, 2018 Author Share Posted March 16, 2018 Coś podobnego miałem tylko że słychać było na zimnym silniku i okazało się że wystarczyło delikatnie podgiąć osłonę tłumika szczegóły na nagraniu Zawirowania powietrza mogą powodować rezonans osłon,nie raz był to problem w Note ,a i w Kaśkach też się zdarzało. szczegóły na nagraniu Może nawigacja informuje Cię o zakrętach. Sprawdź czy masz włączone tonacja. Sent from my SM-A510F using Tapatalk szczegóły na nagraniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Poszukaj w ustawieniach NCIII wygląda to tak jakby ostrzegał przed zakrętem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrance Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 To jest na 100% inny dzwiek niż do zakretow ale też od nawigacji. Zrestartuj nawigację do ustawień domyślnych powinno pomóc Sent from my SM-A510F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palbo Posted March 18, 2018 Author Share Posted March 18, 2018 Dzięki za pomoc. Faktycznie w ustawieniach nawigacji była włączona tonacja. Wyłączyłem i jest po problemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.