piotrmak Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Mam już tego dość ,strasznie mi skrzypi coś z tylu ale tylko jak jadę w trasie z większą prędkością i zaraz efekt jak bym stara Nyska jechał aż mi wstyd z kimś gdzieś jechać . Wymieniłem łączniki stabilizatora i gumy myślałem ze pomorze i lipa wóz drabiniasty ma lepszy komfort .Może gdzieś z klapy ale zamek nie dawno tez musiałem wymienić i tez to samo było przed i po .Nie mam już zielonego pojęcia Może ktoś już to przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 mi kiedys zamek na tym zatrzasku piszczał,skrzeczał (tylna klapa)trochę poregulowałem , nałożyłem smaru silikonowego i nastał cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zanim zaczniesz kombinować owin rygel zamka klapy tasma izolacyjna, zamknij klape, przejedz sie pewnie ustanie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmak Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 okleiłem taśmą jadę na test i dalej skrzypi mało tego zatrzymuje się na światłach pełne zatrzymanie auto stoi a tu dalej skrzypi może to od tłumika ? Dzis już mi pogoda nie pozawala tego sprawdzić co o tym sadzicie chociaż rano jak zmieniałem łączniki dokładnie obejrzałem wszystkie rury nic podejrzanego nie widziałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 może osłona tłumika oparła się o niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Również stawiam na osłonę tłumika. U siebie już większe podkladki tam dawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Współczuję bo mnie takie dźwięki bardzo irytują Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 U mnie natomiast piszczy i skrzypi w tylnym kole, ale tylko jak cofam skręcając kierownicą w lewo. Tak jakby coś o coś ocierało. Podnosiłem oba koła, kręcą się normalnie - lekko i nic nie piszczy , nie widziałem też aby były jakieś ślady otarcia. Nie mam pojęcia co to może być. Miał ktoś coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Miałem w Qq ... ale to było w przednim kole i był to metaliczny dźwięk . Kamyk usadowił się między metalową osłoną tarczy a tarczą hamulca . A Tobie może inny materiał się usadowił ? Wyleciał po odchyleniu osłony . Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 To coś innego, jak na postoju wskoczyłem kolanami na tylne siedzenie, to usłyszałem że też piszczy i próbowałem nad drugim kołem- to samo jak "huśtałem" góra / dół, a więc albo skrzypią sprężyny albo amortyzatory ( ale z amorów nic nie cieknie są suche) i na nierównościach też nie "dobijają ".Jak podjadę na wymianę oleju i filtrów, to poproszę aby ew. sprawdzili co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi