Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

skrzypienie z tyłu

piotrmak
 Share

Recommended Posts

Mam już tego dość ,strasznie mi skrzypi coś z tylu ale tylko jak jadę w trasie z większą prędkością  i zaraz efekt jak bym stara Nyska jechał aż mi wstyd z kimś gdzieś jechać .

Wymieniłem łączniki stabilizatora i gumy myślałem ze pomorze i lipa wóz drabiniasty ma lepszy komfort .Może gdzieś z klapy ale zamek nie dawno tez musiałem wymienić i tez to samo było przed i po .Nie mam już zielonego pojęcia Może ktoś już to przerabiał?

mi kiedys zamek na tym zatrzasku piszczał,skrzeczał (tylna klapa)
trochę poregulowałem , nałożyłem smaru silikonowego i nastał cisza

Zanim zaczniesz kombinować owin rygel zamka klapy tasma izolacyjna, zamknij klape, przejedz sie pewnie ustanie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

okleiłem taśmą jadę na test i dalej skrzypi mało tego zatrzymuje się na światłach pełne zatrzymanie auto stoi a tu dalej skrzypi może  to od tłumika  ?

Dzis już mi pogoda nie pozawala tego sprawdzić co o tym sadzicie chociaż rano jak zmieniałem łączniki dokładnie obejrzałem wszystkie rury nic podejrzanego nie widziałem?

może osłona tłumika oparła się o niego ?

Również stawiam na osłonę tłumika. U siebie już większe podkladki tam dawałem.

Współczuję bo mnie takie dźwięki bardzo irytują

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

U mnie natomiast piszczy i skrzypi w tylnym kole, ale tylko jak cofam skręcając kierownicą w lewo. Tak jakby coś o coś ocierało. Podnosiłem oba koła, kręcą się normalnie - lekko i nic nie piszczy , nie widziałem też aby były jakieś ślady otarcia. Nie mam pojęcia co to może  być. Miał ktoś coś podobnego ?

Miałem w Qq ... ale to było w przednim kole i był to metaliczny dźwięk . Kamyk usadowił się między metalową osłoną tarczy a tarczą hamulca . A Tobie może inny materiał się usadowił ? Wyleciał po odchyleniu osłony .

Edited by nowy 2011

To coś innego, jak na postoju wskoczyłem kolanami na tylne siedzenie, to usłyszałem że też piszczy i próbowałem nad drugim kołem- to samo jak "huśtałem" góra / dół, a więc albo skrzypią sprężyny albo amortyzatory ( ale z amorów nic nie cieknie są suche) i na nierównościach też nie "dobijają ".Jak podjadę na wymianę oleju i filtrów, to poproszę aby ew. sprawdzili co jest.