Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić primerę P10, P11, P12 - zapytaj tu i tylko tutaj

Gość strzelec
 Udostępnij

Czy jesteś zadowolony ze swojej Primery ?  

836 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes zadowolony z zakupu Primery i kupiłbys ją jeszcze raz ?

• Tak
      80
    • Raczej Tak
      38
    • Raczej Nie
      3
    • Nie
      2
    • Napewno Nie. To najgorsze auto jakie mialem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tutaj nowy mam na imie Adrian jestem z Sosnowca.  Przymierzam sie do kupna Primerki P12 2004rok 2,0 automat.  Teściu ma 1,8 przyznam ze niema z Primera zadnych problemów, jedyne co mnie osłabia to osiagi w niej i spalanie.  Ta ktora chciałbym kupic ma 2 litrowy silnik tylko tyle, że autmat. Co możecie o tym egzemplarzu powiedzieć jako forumowi eksperci jak widziecie cene tego autka? Po zakupie chciałbym założyć instalacje gazową. Jeśli można sie odrazu doradzić to jaką i jak znosi gaz ten silniczek? Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam

http://allegro.pl/nissan-primera-2-0-full-opcja-piekny-i-zadbany-i4087658298.html

Edytowane przez Adrian1986

Witam serdecznie :wave:  chciałbym poznać Waszą opinię dotyczącą Primerki z tego ogłoszenia http://otomoto.pl/nissan-primera-C32794679.html (z tego co zauważyłem mi. ma sporą szczelinę między tylnim zderzakiem a karoserią )

Edytowane przez tomini2

Witam jestem tutaj nowy mam na imie Adrian jestem z Sosnowca.  Przymierzam sie do kupna Primerki P12 2004rok 2,0 automat.  Teściu ma 1,8 przyznam ze niema z Primera zadnych problemów, jedyne co mnie osłabia to osiagi w niej i spalanie.  Ta ktora chciałbym kupic ma 2 litrowy silnik tylko tyle, że autmat. Co możecie o tym egzemplarzu powiedzieć jako forumowi eksperci jak widziecie cene tego autka? Po zakupie chciałbym założyć instalacje gazową. Jeśli można sie odrazu doradzić to jaką i jak znosi gaz ten silniczek? Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam

http://allegro.pl/nissan-primera-2-0-full-opcja-piekny-i-zadbany-i4087658298.html

Wybór silnika bardzo dobry. Co do skrzyni to wybrałbym na Twoim miejscu manualną - użytkuję właśnie taki duet. Instalację gazową znoszą te silniki dobrze, jej jakość zależy od zasobności portfela

• Upvote 1

Wybór silnika bardzo dobry. Co do skrzyni to wybrałbym na Twoim miejscu manualną - użytkuję właśnie taki duet. Instalację gazową znoszą te silniki dobrze, jej jakość zależy od zasobności portfela

dobrze wiedziec a jak widzisz cene? jak ogladam niema zbyt duzo Primerek z tym silnikiem. a cena 17 tys adekwatna?

Cena adekwatna, jednak przebieg jak na ten rocznik nierealny. Poza tym jak napisałem już wcześniej - skrzynia automatyczna to duże ryzyko i w razie problemów z nią duży wydatek.

Ja swoją nabyłem w zeszłym roku i podobnie jak teraz ciężko było coś wybrać.

Edytowane przez Fazzi

niby na bieżąco servisowana w aso ta Primerka zawsze mozna podjechac i zapytac dowiedziec sie historie po numerze VIN

niby na bieżąco servisowana w aso ta Primerka zawsze mozna podjechac i zapytac dowiedziec sie historie po numerze VIN

Serwisowana na bieżąco nie oznacza wcale, że w ASO NISSAN. Niestety wiele ogłoszeń zawiera takie informacje a później okazuje się auta serwisowane są w warsztatach wątpliwej reputacji.

Oj Panie panie. Możesz jechać i pytać wszystko Ci powiedzą, lecz czy to będzie miało odzwierciedlenie w rzeczywistości? Sam sobie odpowiedz, Sposób jest prosty, jak robienie dzieci. Przed sprzedażą jedziesz autem do serwisu, kilka razy oczywiście po uprzednio przeprowadzonej korekcie wskazań licznika kilometrów, a później, masz samochód serwisowany w ASO z przebiegiem który oni Ci potwierdzą. Na weryfikacje przebiegu jest tylko jedna metoda sprawdzona od lat, trzeba mieć oczy dokoła głowy kupując, wyszukiwać elementy mogące potwierdzić faktyczny stan auta, lub takie które ktoś celowo wymienił lub zregenerował, mam na myśli kierownice, pedały, drążek zmiany biegów itd.

Co racja to racja, może udam się jutro i zobaczę to autko, sprawdzę stan zużycia wnętrza jak skóra będzie spękana to raczej ma większy przebieg niż 111tys km, jakby ktoś mógł jeszcze coś napisać może widział oglądał zna to proszę o info, jutro przed wyjazdem sprawdzę czy ktoś coś dopisał teraz idę spać dobranoc.

Na zdjęciach nie widać za wiele, jeśli jesteś zainteresowany jedź i obejrzyj samochód na żywo. Szczelina pomiędzy zderzakiem a błotnikiem o niczym jeszcze nie świadczy

Tak masz rację, ale jeśli chodzi o automatyczną skrzynię to polecacie ją czy raczej szukać manuala ? (nie wiem czy są bardzo awaryjne)

Z automatami jest tak samo wiele dobrych jak i złych opinii, wiadomo że jak ktoś dbał o skrzynie to posłuży.

Jeśli możesz to podjedź i zobacz, czy nie cieknie, kiedy olej był wymieniany, czy nic nie zgrzyta, czy ma auto kopa i skrzynia się nie gubi przy przełożeniach.

Co do zderzaka, to może po prostu zaczep puścił co jest bolączką primer.

Jeśli masz nie daleko to podjedź i zobacz organoleptycznie, sprawdź słupki, podłogę pod kołem zapasowym  i śruby na błotnikach pod maską, bo jak coś było majstrowane to na tych elementach przeważnie odwala się fuszerkę.

Gość Mateusz_P11_144

To że masz szpare to nie jest efekt dzwona bo te primery tak mają że im zderzaki opadają.
Taka uroda. Widziałem ich sporo i każda miała lekko opadnięty.

Ja bym bardziej się skupiał na manualu. Z tego co wiem w primerach jest skrzynia bezstopniowa CVT. Nie wiem czy lubisz taką charakterystykę pracy.

Nie mnie jak chcesz automat pojedź zobacz,poczytaj na forum jak sprawdzić automat bo jest tego sporo.
Zaleta że z Polskiego salonu ale cena taka dziwnie niska.

Do pocztania:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/74056-p11-automat-cvt/

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/93048-nissan-primera-automat-cvt/

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82120-p11144-padl-automat-cvt/

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/57198-p11144-automat-cvt-szarpie-przy-ruszaniu/

Tak masz rację, ale jeśli chodzi o automatyczną skrzynię to polecacie ją czy raczej szukać manuala ? (nie wiem czy są bardzo awaryjne)

Jak chcesz to mogę ci pomóc przy oględzinach tej primery w Pruszkowie

Edytowane przez nice-wawa

Byłem, zobaczyłem i zaczynam się martwić czy jeszcze można znaleźć p11 bez rdzy. Zderzak był cały popękany ale mniejsza z tym :rolleyes2: Najgorzej było z nadkolem przednim prawym (purchle ale jeszcze pod farbą). Lewy błotnik był wymieniony - kolor był minimalnie jaśniejszy. Pisałem wcześniej najgorzej ? nie....najgorsze były, nie wiem jak to się fachwo nazywa ...kielichy ?(tam gdzie przykręca się od góry amortyzatory) rdza,rdza i jak dotknąłem palcem to zrobiła się dziura na wylot średnicy 2cm. Do tego silnik cały zachlapany olejem. Spalony silnik wycieraczki tylniej. Zrezygnowałem bez jazdy próbnej :(

Jak chcesz to mogę ci pomóc przy oględzinach tej primery w Pruszkowie

Chętnie skorzystam z pomocy jak będzie okazja.

Edytowane przez tomini2

Gość Mateusz_P11_144

Poczekaj do paźniernika albo listopada to odsprzedam CI za 10 tys moją primerkę.
Bez wkładu,zero rdzy(był mału wielkości zapałki ale już sprwa załatwiona)
Wymienione praktycznie wszystko i dodatkowo bd miał moją pomoc i wskazówki.
Do obejrzenia bd za 3 msc pod Opolem.
Stale użytkowany,olej co 10 tys zmieniany.
Silnik 2.0 TD z manualem.
rzeczywiste ok 200 tys.
 :D
Taka autoreklama :)

Poczekaj do paźniernika albo listopada to odsprzedam CI za 10 tys moją primerkę.

Bez wkładu,zero rdzy(był mału wielkości zapałki ale już sprwa załatwiona)

Wymienione praktycznie wszystko i dodatkowo bd miał moją pomoc i wskazówki.

Do obejrzenia bd za 3 msc pod Opolem.

Stale użytkowany,olej co 10 tys zmieniany.

Silnik 2.0 TD z manualem.

rzeczywiste ok 200 tys.

Taka autoreklama :)

To ta sztuka co przerobiona z anglika  :dribble:

Taka mała złośliwość .

Edytowane przez nice-wawa

Gość Mateusz_P11_144

Mój nie jest anglikiem i nigdy żaden owsiankowy w nim nie siedział :)
Dbam o samochód bo sporo jeżdżę i mechanicznie musi być w 100 % sprawny w trasie.
Nie moge sobie pozwolićżeby mi cos pało 1100 km od chaty.
Ale czas zmienić na pojazd flotowo-handlowy :)

Dbam o samochód bo sporo jeżdżę i mechanicznie musi być w 100 % sprawny w trasie.
Nie moge sobie pozwolićżeby mi cos padło 1100 km od chaty.

Nie moge sobie pozwolićżeby mi cos pało 1100 km od chaty.

Nie moge sobie pozwolićżeby mi cos padło 1100 km od chaty.

No, wkurzyłeś chyba Moderatora  :)

Jak nie kupie P12 do tego czasu to Ja pierwszy w kolejce do przewiezienia swoich 4liter :D

Normalnie wszędzie hatchbacki, ropniaki  i  gazowniki.

No tak, też masz traktorka  :devil::)

Edytowane przez Grimm

Do Opola jak coś nie tak daleko z wrocka.

Jak nic się nie urodzi to podjadę i zobaczę auto od moda ;)

Na razie szukam  P12

A może macie jakąś inną japońską alternatywę ?

Do Opola jak coś nie tak daleko z wrocka.

Jak nic się nie urodzi to podjadę i zobaczę auto od moda ;)

Na razie szukam  P12

A może macie jakąś inną japońską alternatywę ?

łykaj moją