dumik Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Witam! Chce wywalić katy murano 3,5 z51 , czy ktoś już robił to? (proszę nie pisać ze to nie zgodne z przepisami i inne....) wywala mi P0420 P0430 już i na benzynie .... do wymiany katy , ale nie widzę sensu wywalać tyle kasy za nowe ..... auto i tak śmigą na LPG .... Czytałem ze w innych krajach są szpecy zmieniając z euro 4 na euro 2 soft i po problemie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 załóż sportowe, bo po wywaleniu może zgłaszać błąd nadal, tak miałem w Odysseyu wywaliłem i błąd, zamontowałem sportowe i jest gitt, wiele tańsze i spełniają swoja role aa i warto sprawdzić co jest powodem bo może masz przelane auto i tak będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Na olx było ogłoszenie dotyczące Twojego problemu. Facet usuwa wkład, montuje puste puszki do tego emulatory na sădy i po problemie. (ponoć). Koszt 1200pln. Za ok 1400 zregenerujă Ci w AWG Polonez. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (ponoć). ponoć zrobiłem dokładnie tak samo i nei pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Najwidoczniej "ponoć" robi wielką różnice!!! A na poważnie to facet dawał gwarancję że check się nie zapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 załóż sportowe, bo po wywaleniu może zgłaszać błąd nadal, tak miałem w Odysseyu wywaliłem i błąd, zamontowałem sportowe i jest gitt, wiele tańsze i spełniają swoja role aa i warto sprawdzić co jest powodem bo może masz przelane auto i tak będzie Gdzie te sportowe szukać ? załóż sportowe, bo po wywaleniu może zgłaszać błąd nadal, tak miałem w Odysseyu wywaliłem i błąd, zamontowałem sportowe i jest gitt, wiele tańsze i spełniają swoja role aa i warto sprawdzić co jest powodem bo może masz przelane auto i tak będzie Pewnie przez ten gaz < co tak fajnie był zrobiony ....... Druga rzecz , nie wiem ile powinien palić ten silnik gazu, ostatnio w trasie ledwie jechałem do120 km maks , to mi spalił 14,8 l gazu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 ja znalazłem na Ebay-u w Twoim przypadku powinien być mniejszy problem bo auto jest robione też na EU, a moja Ody tylko na USA i Kanadę, odnośnie spalania to wpływa na to wiele czynników między innymi zestaw jaki masz założony, styl jazdy itd. zawsze się znajdzie ktoś kto powie, ze za dużo ja tym się nei przejmuję bo jeszcze nigdy nie osiągnąłem tego co ludzie wypisują :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 ja znalazłem na Ebay-u w Twoim przypadku powinien być mniejszy problem bo auto jest robione też na EU, a moja Ody tylko na USA i Kanadę, odnośnie spalania to wpływa na to wiele czynników między innymi zestaw jaki masz założony, styl jazdy itd. zawsze się znajdzie ktoś kto powie, ze za dużo ja tym się nei przejmuję bo jeszcze nigdy nie osiągnąłem tego co ludzie wypisują :D Własnie, niektórzy mówią bzdury z tym spalaniem , nigdy nie miałem tego typu silnika , dla tego pytam ile pali .... te 15 litrów to ledwie dotykałem gazu , jechałem w nocy bez hamowania.... moim zdaniem to za duzo , miasto prawie bez korków 25-29litr. masakra.... i tez spokojna jazda.... coś kur... nie tak z tym gazem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 miasto faktycznie za dużo, tzreba się przyjrzeć i wyregulować lub coś zmienić, moja mieści sie w 20L ale w trasie to raczej tak normalnie moja Ody pali około 14 przy jeździe do 130km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Jeżeli zdecydujesz się na montaż wkładów sportowych lub zwykłych to chętnie obejrzę relacje i przeczytam opis w jaki sposób połączyłeš wkład z żeliwną obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 jesteś pewien, ze tam jest żeliwo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Pierwszy od strony chłodnicy na 99.9% to żeliwo. Jak obdzwaniałem firmy regenerujące katy mōwili mi to samo i niektōrzy z tego tytułu nie chcieli się podjąć naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 to może zmiana kolektora na metalowy i odrazu katy w mojej ODY, jak chciałem zmienić kolektor na 3-1 i wywalić katy, to firmy zaproponowały to w cenie od 500zł do 2000zł jak wyjąłem katy to zastanawiałem się jak chcą tam włożyć taki kolektor jak wyjście jest jedno na KAT a reszta jest w głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Gadałem dziś z gościem (we Lwowie) chip tuning i inne rzeczy , robili coś takiego, zamiast katalizatorów strumienicy , soft na euro 2 i po problemie ....mam jakieś 100km , pewnie pojadę po świętach.... tylko jedno -granica, kolejki ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 .... Z ciekawości, ile taka przyjemność? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumik Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 .... Z ciekawości, ile taka przyjemność? Kolega o cenie nie rozmawiałem , powiedzial zadzwonić po świętach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi