Bazyli120 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Witam serdecznie, Potrzebuję zdiagnozować czy dzieje się w moim samochodzie coś niepokojącego, otóż przy dodawaniu gazu słychać dźwięk tak jakby ocierał jakiś metal o metal. Dźwięk jest ciągły, po odpuszczeniu gazu przestaje obcierać. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stillG Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 W jakim zakresie obrotów jest ten dźwięk? U mnie od 1500 obrotów słychać jakby turbina pompowała do 2000 obrotów a po powyżej już przestaje. Może masz tak jak u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Jeżeli przy dodawaniu gazu w dolnym zakresie obrotów to stawiam na rozrząd, tj. łańcuch rozrządu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Na ciepłym/zimnym silniku czy zawsze? Miałem ostatnio przypadłość na zimnym, poluzowała się jakaś osłona termiczna czy coś w ten deseń, serwis załatwił sprawę przy okazji przeglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.