trafyc Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie wiedziałem gdzie się pochwalić spalaniem, stąd nowy wątek, może Wy też w podobnym krótkim formiacie podacie spalanie: 1. Auto: Nissan Xtrail T32 1,6dCi 4x4 manual 2. Spalanie miasto: 5,7l/100km do 8,3l/100km (odczyty z kompa, nastawa napędu Auto) 3. Spalanie po za miastem: 3,9l/100km do 6,5l/100km (odczyty z kompa, nastawa napędu Auto) 4. Autostrada do 150km/h (licznik): 5.9l/100km do 7,5l/100km (odczyty z kompa, nastawa napędu Auto) 5. Autostrada 170 -190km/h (licznik): 7,5l/100km do 8,1l/100km (odczyty z kompa, nastawa napędu Auto) 6. Średnio po zatankowaniu zbiornika na stacji 7,2 do 7,8l/100km (napęd Auto) 7.Jak u Was w praktyce, czy jazda z 2WD zmniejsza apetyt na paliwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Wg mnie to sa tak niewielkie roznice (o ile sa) ze mozesz ich nie zauwazyc Wystarzcy ze depniesz raz mocniej i pojda w pi*** cale oszczedosci z przelaczenia na 2WD Jak dla mnie nie ma co sie tym przejmowac chyba ze chcesz jezdzic na "kropelke" to cisnienie w kolach robi spora roznice itd - mozesz probowac a pozniej pochwalisz sie Mnie na trasie szybkiego czy na autostradzie przy predkosciach tak do 150 km/h wg "zegarka" wychodzi srednie ca. 6,6 l/100km ale tez wedlug X'a. Zycie weryfikuje i w realu jest to ok. 0,4-0,5 l/100km wiecej Wrocilem z trasy po "wypstrykaniu" zbiornika i od razu zatankowalem stad potwierdzone zuzycie Pojechalem do Gliwic na 5 dni, troche tam jezdzilem, jakies 15-18 km dziennie i wrocilem do Wa-wy - poszedl caly zbiornik a przejechane ca. 820 km i wlasnie zapalila sie lampka a spalanie wyszlo 6,93 l/100km Tez jezdze na Auto a dodatkowo byla zima - chociaz wydaje mi sie, ze zima pali mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafyc Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Juras2017, a samo miasto jak bujasz się po stolicy tylko, to jakie spalanie? Zima mniejsze spalanie, ciekawe ...ale jak wyjeżdżasz z ciepłego garażu, auto szybko się nagrzeje, na zewnątrz zimne gęstsze powietrze do turbiny trafia, to może i sprawność wyższa.. Tez mam nastawę Auto (4x4), nawet na suchym przy ostrzejszym przyspieszaniu nie telepie tak przednimi kołami w porównaniu jak masz 2WD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Rano to z garazu ale po pracy to juz wystudzony porzadnie na parkingu pod chmurka Po miescie srednie splanie wychodzi mi wg kompa ca. 6,6 l/100km a wg baku ca. 7 l/100km Rano w miare dobrze sie jedzie (brak wiekszych korkow) a popoludnie to juz spore utrudnienia. Rano jade 15-20 minut a po poludniu 35-50 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafyc Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 spalanie podobne jak u mnie, silnik 1,6dCi pod względem spalania rewelka.....ciekawe ile w 2,0 dCi więcej wychodzi...a upierałem, się na benzynę, pewnie lepiej się kreci ale spalanie gorsze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.