rudik Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Niestety próbowałem kilka razy tak robić i nic to nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Proponuję uzbroić się w cierpliwość. "Cudowne" możliwości kalibracji, są wyolbrzymione, bo służy do kalibracji ciśnienie w stosunku do temperatury. Bardzo często system może "zaskoczy", ale w/g mnie to czysty przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 8 godzin temu, rudik napisał: Niestety próbowałem kilka razy tak robić i nic to nie pomaga. Jeździj...nie patrz na to że wyswietla się ikonka.Czasami zaskakuje nawet po kilkuset km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 ja mam dwa pytanka w temacie czy baterie w czujnikach się wymienia czy trzeba kupić nowy komplet? jaki kod ma zawór/wentyl do czujników ciśnienia? Musze jeden wymienić i nie wiem co dokładnie ma kupić - tmps03? czy jakiś inny? Wystarczy że kupię sam zawór czy muszę zawór+czujnik zdjęcie uszkodzonego poniżej - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Biorąc pod uwagę śmieszny koszt nowego czujnika ja bym brał w całości nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 10 godzin temu, rafsty napisał: Biorąc pod uwagę śmieszny koszt nowego czujnika ja bym brał w całości nowy. Podaj proszę link do oferty gdzie można kupić czujniki do Nissana w "śmiesznej" (jak piszesz) cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 @Andrzej G, to zależy kogo jakie kwoty rozśmieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 29 minut temu, Robert_B napisał: @Andrzej G, to zależy kogo jakie kwoty rozśmieszają Dokładnie w tym kontekście zadałem to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 14 godzin temu, Andrzej G napisał: Podaj proszę link do oferty gdzie można kupić czujniki do Nissana w "śmiesznej" (jak piszesz) cenie Np tutaj: https://allegro.pl/oferta/407003vu0a-czujnik-cisnienia-opon-tpms-qashqai-7761810246?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_opony_pla_opony_i_felgi&ev_adgr=Opony_i_Felgi&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_opony|1539850462|g|c&ev_adgr=|64242341692|292516681192|&utm_term=aud-299397146795:pla-466822788201||-|-1011539|&utm_content=|pla|mc:130789747-p:7761810246|&gclid=EAIaIQobChMI5OydnO6n6QIVzZIYCh2qOgSiEAQYBSABEgKBG_D_BwE Tylko nie mówcie że kupując samochód za 100 tysi to 100 złoty Was zabije. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Godzinę temu, rafsty napisał: Tylko nie mówcie że kupując samochód za 100 tysi to 100 złoty Was zabije. Muszę przyznać, że w takiej cenie dla tych którzy mają brykę za "100 tysi" jeszcze nie widziałem. Przeważnie komplet 4 szt. OEM TPMS NISSAN Pulsar 407003VU0A 407004CB0A, to 550 i w górę. A co zaproponujesz dla tych, którzy kupili brykę za 80 "tysi" ? (żartuję oczywiście) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) @rafsty, o śmiesznej cenie to można byłoby mówić jakby komplet 4 czujników kosztował 60 - 80 zł. Ale 380 zł (95 x 4) to już nawet dla "sr***go kasą" są to jakieś pieniądze. I nawet ten "sr***cy pieniędzmi" 10 razy zastanowi się zanim będzie miał wydać 20 zł za wymianę baterii lub 380 zł za nowy komplet czujników. Jeśli chodzi o wymianę uszkodzonego, to zdecydowanie sensowniej kupić nowy. Faktycznie cena najniższa jaką widziałem za te czujniki, więc @rafsty dzięki za link. Edytowane 10 Maja 2020 przez Robert_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 @ Robert_B Twoja wypowiedź jest tak trafna i w pełni zgodna z moim zdaniem w tej kwestii, że byłbym nikczemnikiem, gdybym Cię nie docenił "plusem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 5 godzin temu, Robert_B napisał: @rafsty, o śmiesznej cenie to można byłoby mówić jakby komplet 4 czujników kosztował 60 - 80 zł. Ale 380 zł (95 x 4) to już nawet dla "sr***go kasą" są to jakieś pieniądze. I nawet ten "sr***cy pieniędzmi" 10 razy zastanowi się zanim będzie miał wydać 20 zł za wymianę baterii lub 380 zł za nowy komplet czujników. Jeśli chodzi o wymianę uszkodzonego, to zdecydowanie sensowniej kupić nowy. Faktycznie cena najniższa jaką widziałem za te czujniki, więc @rafsty dzięki za link. Akurat to jest wysoka cena którą podałem bo kiedyś widziałem za 75 zł te czujniki ale nie chciało mi się szukać w nocy więc pierwsze z brzegu wrzuciłem. Idąc Twoim tokiem myślenia to nie będzie 380 zł tylko do tego dojedzie ściąganie opon i ich założenie, wyważenie kół to dojdzie następne 100 zł, paliwo bo trzeba dojechać i wrócić od wulkanizatora, amortyzacja samochodu. Więc to pewnie już 500 lekko przekroczy. Ciekawe ile osób nie ma wykupionego AC na nowy samochód? I tutaj nie zastanawia się człowiek 10 razy tylko ładuje 2 tysiące na AC? Kurcze ale przecież wywalić 80 tysięcy na samochód się nie zastanawiałeś 10 razy? Przecież mogłeś sobie kupić auto za 40 tysięcy więc Ty musisz sr*ć i rzyg*ć pieniędzmi. Kolega napisał o jednym czujniku a nie że chce zakupić komplet. 20zł za baterie? Czy w ogóle istnieje możliwość jej wymiany? Ja nie sram kasą ale nawet sekundy bym się nie zastanawiał nad zakupem nowego czujnika zamiast kombinować jak koń pod górkę. A jakbym miał być takim sknerą to kupiłbym sobie auto za tysiąc złoty a nie 70 tysięcy. A co do zastanawiania się nad wydawaniem pieniędzy wystarczy popatrzeć ile osób kupiło np. siłowniki do przedniej maski za ponad stówę tylko dlatego aby cztery razy w roku maskę otworzyć i "kijka" nie stawiać o innych pierdołach nie wspominając. Ale tutaj na forum sporo osób sr*ć musi pieniędzmi bo zamiast kupić sobie np. rejestrator jazdy za 40 zł to wydaje 20 razy tyle nie wspominając o radiach @Andrzej G ja już dwa lata temu kupowałem komplet oryginalnych czujników za 400 zł więc nie wiem skąd wziąłeś cenę 550zł? Dziwię Ci się kiedy uważasz że sto złoty to kupa pieniędzy i jeździsz pulsarem a nie jakimś autem za 5 tysięcy. Szkoda że taka hipokryzja bije po oczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 57 minut temu, rafsty napisał: @ Andrzej G ja już dwa lata temu kupowałem komplet oryginalnych czujników za 400 zł więc nie wiem skąd wziąłeś cenę 550zł? Dziwię Ci się kiedy uważasz że sto złoty to kupa pieniędzy i jeździsz pulsarem a nie jakimś autem za 5 tysięcy. Szkoda że taka hipokryzja bije po oczach... Trochę luzu kolego. My sobie na wesoło, a Tobie rośnie "gula". Spoko No chyba, że 57 minut temu, rafsty napisał: 20zł za baterie? Czy w ogóle istnieje możliwość jej wymiany? Istnieje ... ale nikt w serwisie wymiany opon racze nie będzie czekał, aż wydłubiesz baterie z 4 czujników, założysz nowe i zalejesz "czymś tam" http://hobbyspace.pl/tpms-wymiana-baterii-w-czujnikach-cisnienia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Kolego luzu to ja mam sporo Po prostu rozwala mnie na łopatki taka hipokryzja i ludzie którzy kupują auto za 200 tysięcy i dają fotelik z marketu za 99 złoty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 A gdzie ochrona środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 1 godzinę temu, krzysrob napisał: A gdzie ochrona środowiska. S&S wystarczy do ochrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 rafsty - jak tu (na tym forum) by zaoszczędzić na worek cebuli kombinują przy nowym samochodzie jak zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych i jechać na przegląd ze swoim olejem, filtrem itp - oczekujesz, że cena 95 zł raz na X lat to majątek. Osobiście w poprzednim samochodzie - też francuskim jak nissan - miałem czujniki od nowości - czyli 10 lat i w żadnym bateria nie siadła. Działały do końca aż sprzedałem z przebiegiem prawie 300 tys. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Karminadel ja jeżdżę do ASO ze swoim olejem co 10k km Leję Liqui Moly a na ASO tego nie mają Ale resztę u nich biorę Chociaż ostatni drugi przegląd robiłem z ich olejem bo nie miałem czasu zamawiać. Uważam że cena za przegląd ponad 1600 zł to przesada ale nie przyszło mi na myśl aby tracić czas i rozmyślać jakby tu zaoszczędzić na przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Pytanie o możliwość wymiany baterii nie była spowodowana jakimś skąpstwem tylko ciekawością (jak się komuś bateria wyczerpie np w pilocie to nie kupuje nowego tylko wymienia baterie jeżeli się da). Przy okazji uszkodzonego czujnika postanowiłem na przyszłość zapytać o baterie.... i tyle. Natomiast głownie chodziło mi o kod tego czujnika żeby kupić prawidłowy - czujnik zamówiony, dzięki za pomoc. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 To mógłbyś ten kod podać dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 zamówiłem ten z linku od rafsty'ego" https://allegro.pl/oferta/407003vu0a-czujnik-cisnienia-opon-tpms-qashqai-7761810246?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_opony_pla_opony_i_felgi&ev_adgr=Opony_i_Felgi&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_opony|1539850462|g|c&ev_adgr=|64242341692|292516681192|&utm_term=aud-299397146795:pla-466822788201||-|-1011539|&utm_content=|pla|mc:130789747-p:7761810246|&gclid=EAIaIQobChMI5OydnO6n6QIVzZIYCh2qOgSiEAQYBSABEgKBG_D_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Kamilos84 mogłeś poszukać taniej. Ja raz widziałem je o wiele taniej, podając ten link to podałem go tak na szybko gdyż w nocy nie chciało mi się szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 ważne że jest ok - wczoraj dopiero miałem czas żeby podjechać na wymianę - po wymianie kalibracja i po ok 5 km mam odczyt z wszystkich 4 kół . Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentol Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Podepnę się pod temat: jestem po wymianie całego zestawu kół (używam 2 osobnych zestawów TPMSów na lato/zimę). Pierwszy raz spotkałem się następującą sytuacją: bez kalibracji komputer rozpoznał nowe czujniki, ciśnienie było OK. Po ok. 30 km od wymiany zapaliło się ostrzeżenie o niskim ciśnieniu w jednym kole i kontrolka niskiego ciśnienia zaświeciła na stałę. Idąc za forumowymi poradami, przeprowadziłem kalibrację w komputerze - ostrzeżenie zniknęło, lecz kontrolka świeciła nadal - nie ma odczytu z żadnego koła (więc skąd wiadomo, że ciśnienie jest za niskie?) Z kolejnej porady - dopompowałem podejrzaną oponę do 3.5 atm, powrót do 2.2 (tył), kalibracja - problem ten sam, kontrolka niskiego poziomu miga i po chwili świeci na stałę - brak odczytu ze wszystkich kół. Od wymiany przejechane ok. 200 km. Możliwe, że to kwestia baterii w czujniku? Auto rocznik 2015, czujniki używane zamiennie z drugim zestawem. A może trzeba napompować ponad 3.5 atm? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi