Gość eko Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam!Wczoraj wracalem z trasy i nagle zapaliła mi sie kontrolka od ladowania i zaraz zgasla ,potem juz tylko sie zazyla ale jak przygazowalem gasla.Nie wiem co jest aku laduje sie dobrze wiec nie mam pojecia oc tu chodzi.Moze ktos mial ten problem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Pada alternator albo ploączenie jego. Sprobuj od alternatora puscić gruby kabel do Plusa z AKU jak to nie pomoze to tzreba bąć wymienić bąć zregenerowac alternator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Czyli to bylo na luzie?? Moze masz za niskie obroty? Ja tak mam rano po odpaleniu. Potem jak sie nagrzeje i zlapie odpowiednie obroty to jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Sprawdź ładowanie na wolnych i szybkich obrotach. Powinno mieć podobne wartości na obu szubkościach. W alternatorze najczęsciej padają diody albo regulator napięcia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frobek Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Podobnie kiedyś miałem w Fieście. Wytarte były pierścienie slizgowe alternatora, ale może to byc też objaw zurzytych albo zawieszonych szczotek. Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Podobnie kiedyś miałem w Fieście. Wytarte były pierścienie slizgowe alternatora, ale może to byc też objaw zurzytych albo zawieszonych szczotek.Pozdrawiam Robert Też możliwe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 ja też tak miałem i się okazało, że szczotki były za krótkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.