Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] ładowanie


Guest eko

Recommended Posts

Witam!Wczoraj wracalem z trasy i nagle zapaliła mi sie kontrolka od ladowania i zaraz zgasla ,potem juz tylko sie zazyla ale jak przygazowalem gasla.Nie wiem co jest aku laduje sie dobrze wiec nie mam pojecia oc tu chodzi.Moze ktos mial ten problem??

Link to comment
Share on other sites

Pada alternator albo ploączenie jego.

 

Sprobuj od alternatora puscić gruby kabel do Plusa z AKU jak to nie pomoze to tzreba bąć wymienić bąć zregenerowac alternator.

Link to comment
Share on other sites

Czyli to bylo na luzie?? Moze masz za niskie obroty? Ja tak mam rano po odpaleniu. Potem jak sie nagrzeje i zlapie odpowiednie obroty to jest ok.

Link to comment
Share on other sites

Sprawdź ładowanie na wolnych i szybkich obrotach. Powinno mieć podobne wartości na obu szubkościach. W alternatorze najczęsciej padają diody albo regulator napięcia.

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Podobnie kiedyś miałem w Fieście. Wytarte były pierścienie slizgowe alternatora, ale może to byc też objaw zurzytych albo zawieszonych szczotek.

Pozdrawiam

Robert

Link to comment
Share on other sites

Podobnie kiedyś miałem w Fieście. Wytarte były pierścienie slizgowe alternatora, ale może to byc też objaw zurzytych albo zawieszonych szczotek.

Pozdrawiam

Robert

 

Też możliwe.

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...