nissan Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Dealer Nissana proponuje mi na nowy samochód ubezpieczenie w Hestii, ma też opcję w PZU, składka taka sama. Poleca Hestię twierdząc, że jest lepsza od PZU, szczególne jeśli chodzi o brak problemów z samochodem zastępczym w razie kłopotów. Jakie są wasze doświadczenia? Gdzie ubezpieczaliście nowe auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Powiem tak. Odbierając nowego Pulsara w styczniu 2014r dostałem u Dealera propozycję pełnego ubezpieczenia w Hestii z ogromnym rabatem. W sumie za AC+OC+NNW zapłaciłem ok. 850 zeta. To była oferta nie do przebicia u innych ubezpieczycieli, nawet gdybym miał wypracowane max zniżki. Natomiast kiedy mijał rok i zacząłem się rozglądać co dalej z ubezpieczeniem, zadzwoniłem do nich z prośbą, by przedstawili mi ofertę na przedłużenie. To co mi zaproponowano zwaliło mnie z nóg - ponad 4 tys. No to poprosiłem z ciekawości o szczegóły, co jest zawarte w tym ubezpieczeniu. Grali ze mną w "pici-polo", unikając jak tylko mogli konkretnej odpowiedzi. Natomiast zapraszali do wizyty u swojego człowieka u dealera. Na osobiste spotkania nie miałem ochoty, więc zadzwoniłem do tegoż człeka i poprosiłem o szczegóły oferty (co zawiera). Pani nie była mi w stanie odpowiedzieć. Zadeklarowała, że skontaktuje się z centralą i dostanę konkretne informacje - nie doczekałem się. Więc podziękowałem im grzecznie za współpracę i ubezpieczyłem roczne autko w AXA. Za niemalże full pakiet (AC+OC+NNW) zapłaciłem ok. 1250 zł. Gdzieś tutaj nawet zamieściłem swego czasu kopię tego ubezpieczenia z AXA, bo wałkowaliśmy ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Od razu zapytałem o warunki na kolejne lata i wygląda to tak: - pierwszy rok - składka 3,3% wartości samochodu - drugi rok - składka 3,5% wartości samochodu - trzeci rok - składka 3,9% wartości samochodu Ciekaw jestem czy ktoś miał potrzebę brania samochodu zastępczego w Hestii lub PZU i czy było to bezproblemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Wybierając ubezpieczyciela nie kupuj kota w worku i nie sugeruj się opiniami ASO. Poproś ubezpieczyciela o konkretną ofertę zawierającą szczegóły co obejmuje i gwarantuje ich oferta ubezpieczeniowa. To jest podstawa do wszelkich roszczeń na wypadek "W". Zwróć też uwagę na fakt, że niektóre firmy ubezpieczeniowe zawierając z Tobą umowę AC, honorują nawet Twoje zniżki wypracowane wcześniej na OC. Jak już dostaniesz oferty z tych 2 firm tak zachwalanych przez Nissana, to zadzwoń do AXA, lub samodzielnie na ich stronie zrób sobie kalkulację, ale taką pełną - na końcy masz możliwość wyboru i dostrojenia poszczególnych składników "pod swoje preferencje". Tyle z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio29 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ja dostałem propozycję pakietu dealerskiego w Warcie który ma 2 ciekawe opcje : - stałą sumę ubezpieczenia (z faktury) przez 12 m-cy (mozna to ponawiać przy wznowieniach w kolejnych 3 latach tylko nie wiem jaki koszt tego będzie) - samochód zastępczy nie tylko przy szkodzie ele również przy awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben3 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) A jeżeli chodzi o pakiet OC + AC? Też zastanawiam się jeszcze nad AXA, bo to podobno jeden z popularniejszych modeli? Generalnie obecnie jest dużo łatwiej niż kiedyś. Jak się patrzy na https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-oc-ac to wystarczy podać kilka parametrów związanych z autem i ubezpieczającym, aby znaleźć całkiem korzystne ubezpieczenie. Edytowane 30 Lipca 2018 przez ben3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaks Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Najlepiej sprawdzić w rankingu OC/AC bo ceny nawet tej samej firmy różnią się w zależności od miejsca zamieszkania. Korzystacie z takich rankingów? Edytowane 27 Grudnia 2018 przez tomaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman11 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Nowe auto raczej powinno mieć pełen pakiet ubezpieczania. Jasne jest żeby ono było najtańsze. Pomóc w tym może kalkulator oc https://porownywarka-ubezpieczen-oc-ac.pl/kalkulator-oc/ Wprowadzasz wymagane dane, klikasz oblicz oc i wszystko jasne. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez roman11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykk Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Z doświadczenia wiem, że dealer ma trochę lepsze oferty, jest w stanie zaproponować coś korzystniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykk Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 W dniu 23.09.2019 o 07:46, erykk napisał: Z doświadczenia wiem, że dealer ma trochę lepsze oferty, jest w stanie zaproponować coś korzystniejszego. Napisałem tak, ale nie zwalnia to też nikogo z opcji samodzielnego sprawdzenia ofert w poszczególnych towarzystwach ubezpieczeniowych - a przecież jest z czego wybierać. Zwłaszcza jeżeli chodzi o AC, bo w przypadku nowych samochodów ubezpieczenie AC jest przecież standardem. Dobry broker ubezpieczeniowy jest w stanie znaleźć naprawdę coś interesującego. Można też samodzielnie, przecież brokerzy również korzystają z różnego rodzaju porównywarek typu https://superpolisa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi