Miro54 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Witam. Dziś wyjąłem filtr powietrza i zauważyłem, że jedna jego strona (od strony wlotu powietrza) jest zaolejona. Co ciekawe, od środka filtr jest czysty i suchy. Ponadto rura doprowadzająca powietrze też nie ma żadnych śladów oleju. Samochód ma silnik 1,6 dci 130 KM i przebieg 23 000 km. Silnik pali i pracuje bez zarzutów.Może ktoś miał już taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 1 minutę temu, Miro54 napisał: Witam. Dziś wyjąłem filtr powietrza i zauważyłem, że jedna jego strona (od strony wlotu powietrza) jest zaolejona. Co ciekawe, od środka filtr jest czysty i suchy. Ponadto rura doprowadzająca powietrze też nie ma żadnych śladów oleju. Samochód ma silnik 1,6 dci 130 KM i przebieg 23 000 km. Silnik pali i pracuje bez zarzutów.Może ktoś miał już taki przypadek? W T31 2.0dci to niemal norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Nie wiem jak to idzie w X-sie ale zapewne odmą drobiny oleju dostają się na filtr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro54 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Ale jakim cudem, skoro filtr jest zaolejony od strony wlotu powietrza, gdzie nie ma żadnego połączenia umożliwiającego dostanie się oleju z silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 No właśnie pary oleju przez odmę jak Tester pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.