Swierkowy Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Witam mam dziwny problem. Od niedawna posiadam nissana Murano 3.5z gazem i odkryłem że moje autko nie jedzie szybciej niż 120km/h i nie wchodzi na wyższe obroty podczas próby pobicia tej prędkości niż 4000rpm.Czy to jest problem ze skrzynia czy może posiada jakąś blokadę? Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor51 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Szukałbym przyczyny w instalacji gazowej. Często gazownicy wcinają się w instalacje elektryczną skrzyni automatycznej ze swoim "gazowym" komputerem w poszukiwaniu sugnałów sterujących - smutne, ale prawdziwe. Założyć gaz do samochodu - każdy może, ale zrobić to tak,. żeby nie popsuć innych podzespołów to już trzeba majstra. Podobnie jest z gazem przy turbinach - dla gazownika ma dobrze być na gazie, a reszta? Poza tym - jak kogoś stać na wyścigowego konia to powinno być go stać na owies. A wracając do gazu - w murano będzie OK na około 50kkm, a później remont silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.