Gość Jasin Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 wymieniłem ostatnio górny łańcuch rozrządu oraz napinacz, ponieważ moj N14 jest z 1991 roku wiec byly tam jeszcze 2 prowadnice łańcucha, a z tego co wiem od 93' nie stosowano juz tych prowadnic , wiec je wywalilem w celu wymiany łańcucha zdejmowałem tylko górną osłonę łańcuchow i dekiel zaworów skręciłem wszystko do kupy i wszystko ok, ale po pierwszym odpaleniu za samochodem powstała niebieska chmura dymu , teraz jak odpalam auto po nocy to tez dymi na niebiesko , ale tylko chwile , potem wszystko jest OK niestety moje podejrzenia sie sporawdzily i oleju zaczelo ubywac wiele razy robiłem juz rozrzady w różnych samochodach, ale co mogłem spieprzyc , ze jest taki rezultat,auto jezdzi normalnie, wiec chyba nie przestawilem rozrzadu ( pozatym to chyba nie ma zwiazku) a moze to po prostu przypadek (watpliwe) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Przestawienie rozrządu właśnie ma związek ze spalaniem oleju . Kiedyś jak miałem kadetta palił olej bo pasek był przestawiony o 2 zęby. Po ustawieniu rozrządu nie brał już ani grama oleju. Radzę sprawdzić jeszcze raz rozrząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tommy21 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 A jak duzo ci pali tego olejeu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 u mnie jak pasek przeskoczył o 2 zęby to auto wogóle nie chciało jeździć, straszny dym z wydechu, hałas z silnika itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasin Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 w dieselu to troche inaczej jest bo jest pompa wtryskowa a u mnie wszystko chodzi dobrze silnik pracuje cicho , osiagi sa takie same jak wczesniej (odczuwalnie) a co do ilosci no to po przejechaniu jakis 100 km na bagnecie bywa moze ze 2-3 mm pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.