Gość raans Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 witam czy to normalne ze gdy mam włączone ogrzewanie, ciepłym powietrzem dmucha mi tylko ze skrajnych bocznych nawiewów, a z dwóch centralnych (po środku) wieje zimnym? na razie po prostu te 2 centralne zamknąłem... ale podjerzewam że coś mam skopane a zbliża się moja pierwsza zima tym autkiem :-) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 jeżeli masz włączone na nogi lub szybę to ze środkowych leci zimne, a jak masz włączone, że ma ze środkowych leciec powietrze to powinno być ciepłe moim zdaniem bynajmiej w N14 tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 w mojej k11 `99 chyba zawsze leci zimne ze środkowych ale musiałbym sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 TAK. W mojej byłej K11 z centralnych nawiewów leciało tylko zimne powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matimon Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 W K10 z centralnych nawiewów leci TYLKO zimne powietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matysssss Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 no wlasnie u mnie tez leci zimne ze srodka... ale to pestka niech se leci, u mnie pojawia sie inny problem z ogrzewaniam. Mianowicie jadac poźna pora gdzy na polu zimno (wiec se w autku dogrzewam ) strasznie mi szyby parója.. mozna z tym cos zrobic, alebo znalesc przyczyne ze tak sie dzieje :shock: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tian Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Ello. U mnie jest tak, jak mam właczony nawiew na szybę, na nogi, to leci zimne, natomiast przy ustawieniu na dmuchawy na kratki leci cieple przez srodkowe otwory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tian Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 no wlasnie u mnie tez leci zimne ze srodka... ale to pestka niech se leci, u mnie pojawia sie inny problem z ogrzewaniam. Mianowicie jadac poźna pora gdzy na polu zimno (wiec se w autku dogrzewam ) strasznie mi szyby parója.. mozna z tym cos zrobic, alebo znalesc przyczyne ze tak sie dzieje :shock: ? Mastyssss przestaw na "powietrze z zewnatrz" (piktogram samochód z strzałka z zewnatrz)to ci nie beda parowały, mozliwe ze ci linka od tego padla i masz caly czas ustawiony wewnetrzny obieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Też się nad tym zastanawiałam. Zmarźluch jestem a tu leci zimne powietrze zamiast ciepłego... Ile już teorii wymyśliłam na ten temat ale skoro tak jest też u Was to widać tak ma być :? :? :? Co do parowania to też z tym walczę. I cały czas mam ustawiony obieg na powietrze z zew. i to u mnie wcale nie pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Ello. U mnie jest tak, jak mam właczony nawiew na szybę, na nogi, to leci zimne, natomiast przy ustawieniu na dmuchawy na kratki leci cieple przez srodkowe otwory... Jak też tak mam. I też mi parują :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 a w k12-stkach ze wszystkich leci cieplusie 8) generalnie nawiew w nowych micrach pracuje doskonale :!: :shock: lepiej niż w golfie3 mojego kolegi, ale i tak czasem brakuje klimy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tian Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Czasami po basenie zamiast czekac na wolna suszarke wsiadam do autka, czekam az sie zagrzeje, właczam dmuchawe na maxa ustawaim na kratki -zamykam wszystkie poza jadna i jazda - az włosy wypadają co do parowania szyb - mozna kupic taki zrodek do przyskania na gogle dziala rewelacyjnie na szybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 witam czy to normalne ze gdy mam włączone ogrzewanie, ciepłym powietrzem dmucha mi tylko ze skrajnych bocznych nawiewów, a z dwóch centralnych (po środku) wieje zimnym? na razie po prostu te 2 centralne zamknąłem... ale podjerzewam że coś mam skopane a zbliża się moja pierwsza zima tym autkiem :-) pozdr. w mojej k11 tez ze srodkowych leci zimne powietrze(daltego sa zamkniete te kratki). A odnosnie ogrzewania w k11 1.0...jest slabiutkie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 w mojej k -10 ogrzewanie rewelacja:P grzeje jak z pieca:P :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolek1021 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 zimny nawiew z dwóch środkowyh kratek to nie jest żadna awaria; tak to zostało skonstruowane; moim zdaniem badzo dobrze; przydaje się szczególnie zimą, na długich trasach; powietrze w samochodzie jest wtedy suche i ciepłe (usypiające) a taki chłodniejszy strumień powietrza orzeźwia; przynajmniej mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 jak za gorąco to mozna zasnąć i jechac sie nie da:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tian Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 pozdr.w mojej k11 tez ze srodkowych leci zimne powietrze(daltego sa zamkniete te kratki). A odnosnie ogrzewania w k11 1.0...jest slabiutkie :roll: Nie znasz sie jest zaje.. ste mialem merca 190d z 85 roku i tam bylo o wiele gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Bo w k10 jest taka mała klima dwustrefowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matysssss Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 a no wlasnie zawsze mnie to zastanawialo Mastyssss przestaw na "powietrze z zewnatrz" (piktogram samochód z strzałka z zewnatrz)to ci nie beda parowały, mozliwe ze ci linka od tego padla i masz caly czas ustawiony wewnetrzny obieg... bo ja mam ustawione "powietrze z wewnatrz" wiec temu mi paruje ?? a linki mam bank dobre ... W sumie to czym sie to różni (z wewnatrz a z zewnatrz) oprocz tego ze jedno jest z wewnatrz a drugie z zewnatrz czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 To z zewnątrz jest bardziej świeże (przynajmniej po pewnym czasie, o ile nie jedziemy za tirem lub autobusem) i nie zawiera aż tyle pary wodnej wydychanej przez nas. Nie rozumiem tego dokładnie, ale też zauważyłem, że w pozycji "z zewnątrz" szyby mi nie parują, a "z wewnątrz" to prawie zawsze dzieje się to dość szybko (max 10-15 minut i zaczynają parować). Co to ogrzewania - jak dotąd nie zauważyłem, aby ze środkowych nawiewów leciało ciepłe powietrze (no może latem leciało ;P), ale nie sprawdzałem wszystkich ustawień nawiewu - przy takiej pogodzie mam zwykle ustawiony nawiew na szybę i nogi + grzanie w zależności od uczucia zimna - środkowe kratki zwykle zamknięte (zmarzluch jestem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tian Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 wyjaśniam - przy ustawieniu wewnetrnego obiegu powietrza nie ma bata - zawsze beda parowaly szyby - tak bylo ,jest i bedzie. Co do srodkowych kratek, nie leci zimne powietrze , lecie letnie:) a tak poza konkurencją:Mialem problem z dmuchawa dzialala tylko na 4, poczytalem na forum, wykrecilem spod schowka plutke, wymylem zalutowalem i wszytko dziala. przed tym pojechalem do elektryka - poweidzial mi ze to wydatek kolo 100-200 WOW!!!. mi to zajęło demontaż, lutowanie, montaz 30 minut ... Boże błogosław Forum !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GugiBaoo Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Ello. U mnie jest tak, jak mam właczony nawiew na szybę, na nogi, to leci zimne, natomiast przy ustawieniu na dmuchawy na kratki leci cieple przez srodkowe otwory... tez tak mam i to jest prawwidlowo zimny nawiew to tak zwany system Fresh Face świeża twarz naprawde bardzo przydatne w dlugiej podrózy -jedzie sie komfortowo-nie pieką oczy i nie zasycha ci w gardle czy w nosie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi