Gość Maciek78 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Jaki jest rozstaw piast w N14?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja wiem, że nic nie wiem. Chodzi mi o tą dziurę na środku Szukałem, ale są właśnie tylko rozstawy śrub. A z tą piastą to chyba faktycznie nie chodzi o rozstaw tylko o wielkość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Otwor centrujacy w feldze? 61mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 No, chyba o to chodzi. Czyli kółko 55 mm nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 No, chyba o to chodzi.Czyli kółko 55 mm nie pasuje? no raczej musialbys dac je do tokarza zeby Ci weszlo na piaste Piasta prawdopodobnie ma 60mm a ten 1mm jest na feldze zeby wlazla na piaste... czyli otwor w feldze ma 61mm. mozna zamykac temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 w n14 otwor centrujacy jest 59,1. jak szukalem felg to sie wywiedzialem ze tyle ma miec dziura w feldze by bylo wszystko ok. pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 w n14 otwor centrujacy jest 59,1. jak szukalem felg to sie wywiedzialem ze tyle ma miec dziura w feldze by bylo wszystko ok. pozdrawiam slawek Gdyby felga miala dokladnie taki sam wymiar co piasta to nie daloby rade tego zalozyc Wszystkie otwory w wszystkich sunny N13 N14 (przocz 4x4) maja wymiar 61mm - dotyczy to otworu w tarczy hamulcowej ktora wchodzi na piaste. przed chwila to sprawdzilem i wszystkie otwory w tarczach sa identyko. Sunny z napedem 4x4 ma otwor 68mm. Z doswiadczenia wiem ze otwor moze byc jeszcze wiekszy bo wlasciwie specjalnie nie ma on wplywu na osadzenie tarczy kola na piascie. za centrowanie kola odpowiedzilne sa otwory na szpilki i po to sa nakretki ze stozkiem by ustawic tarcze kola w osi piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Z doswiadczenia wiem ze otwor moze byc jeszcze wiekszy bo wlasciwie specjalnie nie ma on wplywu na osadzenie tarczy kola na piascie. za centrowanie kola odpowiedzilne sa otwory na szpilki i po to sa nakretki ze stozkiem by ustawic tarcze kola w osi piasty. Jeżeli otwór w feldze jest większy i jest luz na piascie to trzeba założyć pierścienie centrujące, to ważne bo można pourywać szpilki i nie tylko np koła mogą mieć bicie. Dobry tokarz dorobi talie za 30-40zł, są też na allegro ale ciężko dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 tylko co do powiekszenia otworow to jest warunek felga musi byc prosta koszt 50 4 szt (poznajomosci) a co do pierscieni centrujacych robota na 1-2 h koszta tak jak u mnie 90 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 w/g strony opony.com Parametry montażowe: 4X100X59 http://www.binkowski.opony.com.pl/opony/opony_pojazdy1.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Znowu mam pytanie - bo w końcu już nie mam pewności. Jest gość, co chce mi sprzedać kółka z micry 4x100, 155/80 R13 i mówi, że ta dziurka ma 60 mm. Ja mam N14 - czyli wg tego, co jest powyżej napisane to mi pasuje? Czy brakuje mi jednak tego 1 mm? I druga sprawa - czy ktoś może jest w Wrocławia? I podjechał by w moim imieniu popatrzeć na te kółka, bo płacić z góry trochę się obawiam. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 nie moze byc zbyt duzego luzu w otworze bo moga sie odkrecac sruby i takze moze wystepowac bicie na kierownicy ja bym sie bal jezdzic ale musialbys zobaczyc bo moze ten 1 mm to cale nic wszystko sie okaze na samochodzie a jesli bedzie luz to kupisz pierscionki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi