damianaerox0219 Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Witam, mam problem z szybą pasażera, nie uchyla się przy otwieraniu drzwi a przy próbie zamknięcia na raz leci sama max do góry po czym otwiera się jakies 10cm i tak za kazdym razem, zeby ją zamknąć całkowicie musze kilka razy klikac przycisk az dojdzie do samej góry Czytałem o czyszczeniu silnika, szczotek itp, wszystko zrobiłem, mechanizm nasmarowałem, czujnik uchylanej szyby przy drzwiach zmieniłem i efektów dalej brak.. czyzby problemem był czujnik przeciążeniowy gdzies w silniku? wyczuwa opór i opuszcza szybę w dół? z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 jest tam taki guziczek na silniku do resetu jest gdzieś już na forum wątek o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianaerox0219 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Wciskałem guziczek i nic, z ciekawosci go wyciągłem i nic pod nim niema-to taka gumka zaślepka, chyba ze po prostu czegos tam brakuje choc wątpie bo drzwi nie były wczesniej rozbierane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 mialem podobnie. szczotki wytarly sie na tyle ze raz dotykaly komutatora a raz nie. kupilem nowe za 4zl i przelutowalem i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 silniczek i tyle, też to robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawxxx666 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Polecam ten temat, u mnie pomogło: https://my350z.com/forum/maintenance-and-repair/464510-2008-window-motor-reset-procedure.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BogdanROX Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 W dniu 5.07.2018 o 12:49, dawxxx666 napisał: Polecam ten temat, u mnie pomogło: https://my350z.com/forum/maintenance-and-repair/464510-2008-window-motor-reset-procedure.html Dokładnie jak kolega wyżej, miałem z tym problem i przejście całej procedury jest wymagane. Zwykle wciśnięcie tego guziczka nic nie da. Będzie śmigać jak zrobisz to według instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 NIE DA BO TO NIE JEST RESET PC ta ten guzik blokuje sprzęgło i trzeba jeszcze odpowiednio sterować szybą gora dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.