Gość yarko73 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Napiszcie proszę jak się odkręca czujniki ABS w P11 najlepiej krok po kroku!!!!! Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Zmartwisz się, że to zadnie przekracza możliwości zwykłego śmiertelnika... Lepiej rozejrzyj się za piastą z czujnikiem albo inteligentnie sztukuj przewody (ja tak zrobiłem, bo czujniki były OK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 tez tak mysle ze czujniki sa najmniej winne w awariach abs - tam nie ma sie co popsuc - to jest cewka )) chyba ze przy konkretnym wypadku, z tego co sie naczytalem na postach raczej nie bedziesz w stanie odkrecic czujnikow - najczesciej sa b. zapieczone i sie je urywa ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Wyjecie czujnika ABS-u rowna sie z jego zniszczeniem. Jak koledzy wyzej napisali to czujniki zadko padaja, czesciej wlasnie przewody dochodzace do czujnikow. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yarko73 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 a wyjącie przewodu z czujnik a jest możliwe a jeśli tak to w jakiś konkretny sposób??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 raczej wymiana przewodu zaraz za czujnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danek16 Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam! JA w swojej P11 wymienilem czujnik ABS (razem zz całą zwrotnica) ale teraz mam problem poniewaz ten czujnik nie dziala i pali sie kontrolka od absu. jaka moze byc przyczyna tego/? czy trzeba to jakos w kompuerze zresetowac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Komp ABS-u nie wymaga resetowania w serwisie - odepnij sobie złączkę od czujnika i zmierz omomierzem czy masz przejście na czujniku- powinno być ok 1-2 kom. Możesz także podłączyć voltomierz -przy kręceniu kołem pojawia się małe napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 sprobuj tez podczas jazdy ylaczyc i wlaczyc zaplon - ja tak kasuje u mnie bledy, ale jak jest brak sygnalu na ktoryms z kol to sie nie skasuje notabene u mnie nadal po 60-ce sie wlacza kontrolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 notabene u mnie nadal po 60-ce sie wlacza kontrolka To widze że kolega już nieźle posunięty w latkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marian Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zapaliła się lampka kontrolna ABS i jednoczesnie nie działał predkościomierz, licznik kilometrów oras buczek sygnalizujący właczone swiatła mijania przy otwarciu drzwi na postaoju. Oczywiscie ABS też nie działał. Objechałem kilku "fachowców' i nie wiedzieli o co chodzi. Po jakim czasie wszystko zaczęło działać samo!!! Czy ktoś z klubowiczów już miał podobny "cud" w Nissanie Primierze P11 144 ???? Pozdrawiam Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danek16 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam! sprawdzilem czujniki i dzialaja. jaka moze byc jeszcze przyczyna ze pali sie ciagle kontrolka od abs-u i on nie dziala??? pozdraiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 A sprawdziłeś bezpiecznik od ABS-u? oprócz tego pozostało tylko sprawdzenie sygnałów z czujników przy samym modóle....jeśli wszystko wygląda ok to pozostaje podjechać i podpiąć sie w serwisie do kompa. Może warto sprawdzić poziom płynu hamulcowego,chociaż nie wiem czy to może powodować błąd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tulek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zapaliła się lampka kontrolna ABS i jednoczesnie nie działał predkościomierz, licznik kilometrów oras buczek sygnalizujący właczone swiatła mijania przy otwarciu drzwi na postaoju. Oczywiscie ABS też nie działał. Objechałem kilku "fachowców' i nie wiedzieli o co chodzi. Po jakim czasie wszystko zaczęło działać samo!!! Czy ktoś z klubowiczów już miał podobny "cud" w Nissanie Primierze P11 144 ???? Pozdrawiam Marian Ja miałem podobnie w swojej P11. Od czasu do czasu przy skretach ostro w lewo zapala mi sie czujnik ABS-nie gasnie do momentu kiedy nie wyłacze zapłonu. Rzecz dziejesie tylko latem zimowa porą jak narazie nie było problemów... Zima mam problem z migajacym wyświetlaczem zegara daty i temperatury( wygladata to miejwiecej tak, że kiedy odpalam auto to wyświetlacz zaczyna migać, po wcisnieciu przycisku w celu zmiany np.: godziny na date to w górnym rogu pojawia mi sie czarny trójkącik - ktory sygnalizuje gotowośc do zmiany ustawian daty czy czasu...) Postanowiłem wymienic akumulator na nowy jednak to nie pomogło. Natomiast po wymianie akumulatora buczek od swiateł włączał sie przy zgaszonych swiatłach i otwartych dzwiach(zdiagnozowalem, ze przyczyną tego jest czujnik w dzwiach kierowcy)po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów problem z bucziem sie rozwiązal. Nadal mam problem z migajacym wyswietlaczem i latem z ABS. Dodam, że nic nie miga przy zapalaniu auta latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 6 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 Tulek zegarek z termometrem miga gdy temperatura spada ponizej 0 st.C. to jest przypomnienie o tym ze na drodze moze byc slisko. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 6 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 Natomiast po wymianie akumulatora buczek od swiateł włączał sie przy zgaszonych swiatłach i otwartych dzwiach(zdiagnozowalem, ze przyczyną tego jest czujnik w dzwiach kierowcy)po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów problem z bucziem sie rozwiązal. Ale piszczy przy włożonym kluczyku w stacyjce - po rozłączeniu akumulatora to normalne. Wydaje mi się że wystarczy zamknąć i otworzyć kluczykiem drzwi i cały "system" wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tulek Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Tulek zegarek z termometrem miga gdy temperatura spada ponizej 0 st.C. to jest przypomnienie o tym ze na drodze moze byc slisko. Dzieki bardzo za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yans Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Tulek zegarek z termometrem miga gdy temperatura spada ponizej 0 st.C. to jest przypomnienie o tym ze na drodze moze byc slisko. Według instrukcji obsługi P11' date=' termometr zaczyna migać, gdy temperatura spada poniżej +3 stopni Celcjusza, a nie 0 st. C, sygnalizując , że na drodze może pojawić się gołoledź... Zegar będzie migać do momentu, aż temperatura nie wzrośnie powyżej +4 stopni C. Pozdrawiam [i']yans[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tulek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ok. Dzieki Z tą temperatura to juz doszedłem i jest tak jak mówisz poniżej +3 stopni zaczyna migać. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yarko73 Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 u mnie miga kiedy termometr pokazuje +1 C przy 2C już nie mruga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 A miał ktoś taki przypadek z ABS-em, po właczeniu zapłonu kontrolaka tak jak powinno gaśnie i dopiero jak ruszam zapala sie znów, a jak jadac samochodem wyłacze i włacze zapłon kontrolka gaśnie i wszystko jest OK. :roll: CZEGO MOZE TO BYC WINA :?: :?: :?: STRASZNIE MNIE TO JUZ DOBIJA :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Typowe :sad: , jeśli sprawdziłeś połączenia na kostkach, to prawdopodobnie przerywa ci kabelek...posztukować i na jakis czas starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralph Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 A umnie prz zwolnieniu ponizej 10 km/h wlacza sie pompa ABS i buczy a pedal hamulca drzy i wibruje...Musze sprawdzic czujniki ABS - jesli ktos wie co jeszcze moze byc tego przyczyna prosze niech da znac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolter Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 No to mam podobny problem jak ty Kurczak.Ale z wyłączeniem i włączeniem zapłonu w czasie jazdy jeszcze nie próbowałem.A u mnie gdy mam koło 10km/h i nacisne hamulec( gdy jest lód)to ABS działa. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 tez mam to samo, a jak sie nie wlaczy od razu, to u mnie po przekroczeniu 60km/h i czesem ok 80... a czasem wogole sie wlaczy. jedni mowia ze to komputer, ale ja stawiam na jakies polaczenie - np. zawilgocone, ktore falszuje wyniki, ale dokladnie to nie mam pojecia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi