Djkrzchu74 Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) Witam Wiem że może się powtarzam ,ale mam prośbę o pomoc w wyborze zimówek Mam takie na oku,Nokian WR SUV 3 215/60R17 100H HL Dlatego siedemnastki ,bo dostałem takie alumu od Nissana ,a chce wiosną zmienić na ładniejsze i opony dostałem 17 ,więc zimowe musiały by być 17... Jakie macie typy w jakiejś rozsądnej cenie? Te Nokiany są po około 500zlociszy. Edytowane 28 Lipca 2018 przez Djkrzchu74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Nokian to zawsze markowa opona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygus Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Zerknij na takie. Na żadnych z nich nie jeździłem ale ten krisalp ma lepsze parametry teoretycznie . no i cena ppnizej 400 zł. KleberKrisalp HP3 SUV215/60 R1796 H C | B | 69dB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Dzięki za sugestie,pytanko jeszcze takie ,czy ET50 będzie pasowało do qq,czy to kwestia dobrania pierścieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 13 godzin temu, Djkrzchu74 napisał: Dzięki za sugestie,pytanko jeszcze takie ,czy ET50 będzie pasowało do qq,czy to kwestia dobrania pierścieni? Dobierz pierścień! U mnie kręcą Się zimą KleberKrisalp HP3 SUV trzyma się jak ''przyklejony'' dobrze tną śnieg..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Drodzy moi Powiedzcie mi czy jak Nissan pisze że opony 17 mają być 215/60,to jak kupie 215/55 r17 to czy to będzie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 (edytowane) 2 hours ago, Djkrzchu74 said: Drodzy moi Powiedzcie mi czy jak Nissan pisze że opony 17 mają być 215/60,to jak kupie 215/55 r17 to czy to będzie problem? No będzie inny profil, więc będzie Ci źle pokazywał prędkościomierz(nie wiele, ale zawsze), to po pierwsze. Po drugie, w razie wypadku masz ubezpieczyciela czepiającego się że opony nie były w rozmiarze zalecanym przez producenta - mogą to olać, a mogą potrącić coś z odszkodowania za to. I po trzecie, opon 215/60r17 jest od cholery, więc po co kombinować htthttps://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/zimowe/t=1/4x4/r=1/215-60-r17 Edytowane 31 Lipca 2018 przez gambiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 To tak ,kombinuje ,masz rację.... niepotrzebnie,jeżeli producent coś zaleca to w jakimś celu...:) A Ty jakie polecasz ,Nokiany czy te Kleber które sá tańsze o dobrych parametrach... Dziwi mnie jeszcze jedno ,wpisując w Oponeo rozmiar 215/60r17 - zimówki wyskakuje mi że to do samochodów 4*4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 2 minutes ago, Djkrzchu74 said: To tak ,kombinuje ,masz rację.... niepotrzebnie,jeżeli producent coś zaleca to w jakimś celu...:) A Ty jakie polecasz ,Nokiany czy te Kleber które sá tańsze o dobrych parametrach... Dziwi mnie jeszcze jedno ,wpisując w Oponeo rozmiar 215/60r17 - zimówki wyskakuje mi że to do samochodów 4*4 ? Oponeo automatycznie tak zaznacza przy niektórych rozmiarach, Qashqai jakby nie było swoje waży a wyszukiwarki zazwyczaj wiedzą do jakich samochodów są jakie rozmiary. Po prostu wyświetla wtedy opony z wyższą nośnością - ale nie ma to nic wspólnego z offroadem ani nic w tym stylu. I nokiany i klebery powinny być na tym samym poziomie. Jeżeli chcesz coś z wyższej półki to widzę Continentale ContactWinter TS830, ale tutaj mówimy o 600zł/opona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Akurat Qashqai nie waży swoje stąd 1.2 daje radę. Wyglada na duży - ale to taka blaszana wydmuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Też bym tak powiedział.Dowodem na to jest pełno styropianu w błotnikach.Croma trochę większa miała 1550 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Dzięki wszystkim za podpowiedzi ,kupione Kleber,a zaoszczędzone pieniądze...pójdą na ładne alumy A ,plus jeszcze te czujniki ciśnienia , no tak nie ma zmiłuj...płacz i płać...:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 11 hours ago, Karminadel said: Akurat Qashqai nie waży swoje stąd 1.2 daje radę. Wyglada na duży - ale to taka blaszana wydmuszka. Aż sprawdziłem - faktycznie 1.2 waży ledwo 1350kg. Mój QQ+2 1.6dCi miał wbite 1700kg w dowodzie, więc lekkim samochodem to on nie był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djkrzchu74 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 3 godziny temu, gambiting napisał: Aż sprawdziłem - faktycznie 1.2 waży ledwo 1350kg. Mój QQ+2 1.6dCi miał wbite 1700kg w dowodzie, więc lekkim samochodem to on nie był Czyli 1.2 trochę jak Trabant wagowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi